Crotone fullfører drømmecomeback

Empoli rykker ned etter en uforventet tap mot Palermo i en kamp som bare laget fra Toscana hadde noe å spille for.
Dette var det siste kapitlet i en vanvittig snuoperasjon: et fotballeventyr for Crotone, et sportslig selvmord for Empoli.

Det er ikke over før det er over

Nedrykksstriden så allerede bestemt ut halvveis i serien. Etter den 19. serierunden lå bunntrio Pescara, Palermo og Crotone 7 poeng under streken, og Empoli til og med hadde et 11-poengsforsprang i slutten av januar.

Situasjonen ble ganske stabil til vårsesong, selv om Empoli gikk mot 7 strake tap. Med bare 9 kamper igjen var Crotone fortsatt 8 poeng unna en ny Serie A kontrakt.

Høydramatiske siste runder

Da skjedde det noe utrolig. I løpet av en halvannen måned klarte Crotone å slå Chievo, Inter, Sampdoria, Pescara og Udinese, pluss to uavgjort mot Milan og Torino. 17 poeng på 7 kamper, bedre enn seriemestere Juventus.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Eliteseriens nerdepakke: Sandefjord har aldri slått Odd på øverste nivå

Alt du trenger å vite, og litt til, om helgens serierunde i Eliteserien.

En ny serierunde betyr en ny, herlig nerdepakke fra vår kommentator Jørn Sundby. Her finner du masse nyttig og unyttig info som kan gi supportere håp, trygghet eller et par ekstra bekymringsrynker før helgens matcher.

Se alle kampene: Sikre deg tilgang til Eurosport Player

Sandefjord – Odd (Eurosport Norge og Eurosport Player, lørdag 18.00)

Innbyrdes oppgjør:

Lagene har møtt hverandre 10 ganger i Eliteserien. Sandefjord har aldri slått Odd på øverste nivå, gjestene fra Skien har 9 seirer, mens 1 kamp har endt uavgjort. Odd har 27-7 i målforskjell mot SF.
Tar vi med møter i 1.divisjon så har Sandefjord 1 seier, 3-0 hjemme i august 2008. Alexander Gabrielsen og Erik Mjelde spilte hele kampen for Sandefjord, mens Peter Kovacs spilte hele kampen for Odd. Steffen Hagen kom inn som innbytter etter 73 minutter for Odd.
Odd har scoret i alle sine 10 kamper i Eliteserien mot Sandefjord.
Sist lagene møttes i Sandefjord i serien var i juni 2015. Odd vant 1-0, Olivier Occean ble matchvinner etter 53 minutter. Håvard Storbæk spilte hele kampen for Odd.
Sandefjord har kun flere Eliteseriekamper gjennom tidene uten seier mot Rosenborg (11) enn mot Odd (10).
Sandefjord:

Sandefjord har ikke tapt på sine 3 siste hjemmekamper, siden 0-3 mot Rosenborg den 5.april, lagets eneste hjemmetap denne sesongen.
Sandefjord kan gå av banen uten scoring i 3 kamper på rad for første gang i Eliteserien siden 2010.
Abdoulaye Seck og keeper Ingvar Jonsson er de eneste Sandefjord-spillerne som har spilt samtlige minutter denne sesongen.
Pau Morer har scoret halvparten av sine mål i Eliteserien mot Odd (2 av 4). Han scret 2 ganger i 2015 da SF tapte 3-4 i Skien.
Håvard Storbæk spilte 161 kamper og scoret 21 mål for Odd i Eliteserien 2009-2015.
Peter Kovacs spilte 51 kamper og scoret 22 mål i Eliteserien for Odd 2009-2010.
Flamur Kastrati må stå over denne kampen med 3 gule kort. Kastrati er én av 5 SF-spillere som har startet alle de 10 første kampene, sammen med Morer, Seck, Jonsson og Reppesgård Hansen.
William Kurtovic (4 gule) og Håvard Storbæk (2 gule) må stå over neste kamp ved ny advarsel.
Odd:

Odd har vunnet sine 2 siste bortekamper uten å slippe inn mål.Odd vant sist 3 bortekamper på rad i Eliteserien i april-mai 2016.
Odd er det eneste laget i Eliteserien som ikke har spilt uavgjort denne sesongen. Lagets forrige poengdeling kom mot Strømsgodset 25.september i fjor (1-1).
Odd har holdt nullen i 5 av 10 kamper denne sesongen, flest i serien sammen med Rosenborg.
Odd har ikke tapt på sine 11 siste lørdagskamper i Eliteserien (V7-U4) siden 0-1 borte mot Lillestrøm i august 2013.
Odd har holdt nullen i sine 4 siste lørdagskamper i Eliteserien, siden 2-2 mot Mjøndalen i april 2015.
Steffen Hagen er eneste Odd-spiller som har spilt samtlige minutter i Eliteserien i år.
Espen Ruud må stå over denne kampen med 5 gule kort. Ruud er den første spilleren som når 5 gule denne sesongen.
Pape Pate Diouf har 2 gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Pogba og Mkhitarjan frelste United: – Vi gjorde det for Manchester

Etter en nærmest ufattelig vanskelig uke svarte Manchester United med å vinne Europaligaen.

Ajax-Manchester United 0-2:

Ordtaket «et bilde sier mer enn tusen ord» kunne ikke truffet bedre på Friends Arena i Stockholm onsdag kveld. Anledningen var Europaliga-finalen mellom Ajax og Manchester United. Et Manchester United som har vært gjennom en svært hard prøvelse i dagene før oppgjøret, da 22 mennesker mistet livet i et terrorangrep i den britiske byen knappe to døgn for onsdagens finale. Tragedien inntraff bare en ukes tid etter at Manchester Uniteds superstjerne Paul Pogba også mistet sin far. Franskmannen kronet en imponerende prestasjon med å sette inn 1-0 for Manchester United tidlig i oppgjøret, og mens elleville lagkamerater stormet til, stod Pogba støtt som en tinnsoldat og pekte opp mot Stockholms nattehimmel – «denne er for alle dere».

Etter pause økte Henrikh Mkhitarjan til 2-0, og sørget for at den engelske giganten kunne juble for Europaliga-triumf, og minst like viktig: Retur til Mesterligaen.

– Vi gjorde det. Nå er vi stolte. Folk har snakket om en dårlig sesong, men ingen kan si noe nå. Det skjer så mye forferdelig over hele verden, i Manchester, i London, i Paris. Vi gikk inn på banen her for å vinne for Manchester by og for landet. Vi spilte for dem, menneskene som døde, sa Pogba etter kampen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Sjekk gigantbonusen United-spillerne får ved finaleseier

Manchester United-spillerne kjemper om mer enn heder og ære i kveldens Europa League-finale.

Manchester United-troppen spiller for en samlet bonus på hele 420 millioner kroner i kveldens Europa League-finale mot Ajax.

Det skriver avisen The Times. Bakgrunnen for kjempebeløpet er at de aller fleste spillerne i United-stallen vil få en lønnsøkning på 25 prosent dersom klubben sikrer seg plass i Champions League neste sesong.

Europa League-finalen mellom Manchester United og Ajax ser du på MAX og Eurosport Norge i kveld fra kl. 20.00!
Det skal være et noe uvanlig element som er innbakt i kontraktene for mange av stjernene.

Og det er det som er den store gulroten onsdag. Vinneren går inn rett inn i gruppespillet i høstens Champions League. Den turneringen er som kjent en pengemaskin av de sjeldne.

Da skal det naturligvis handles. United skal også, ifølge spanske medier, være villig til å betale Antoine Griezmann vel 2,4 millioner kroner i ukelønn dersom han vil flytte fra Atlético Madrid.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Eventyrlig Stabæk-gave endte to år lang måltørke, men så slo Ohi nådeløst tilbake – Hjerteskjærende

Viking kom til Nadderud med et sårt behov for en opptur etter tre strake tap og en begredelig sesonginnledning. Eliteserie-jumboen har åpnet så svakt at Eurosort-ekspert Kjetil Rekdal nærmest mente det måtte bli minst tre poeng på sine to borteturer til Nadderud og Marienlyst.

Kwesi Appiah så lenge ut til å bli dagens Viking-mann da han minutter før pause satte inn 1-0 spektakulært vis. Den utlånte Crystal Palace-spillerens første scoring på to år kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, da rapporter vil ha det til at representanter fra Croydon-klubben var til stede på tribunene på Nadderud mandag kveld.

Men på overtid av overtiden dukket brennhete Omo Omoijuanfo opp og ødela Viking-festen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

VIDEO – Omoijuanfo reddet Stabæk-poeng
02:32
– Hvis du spurte meg før kampen om jeg ville tatt et poeng her, så hadde jeg sagt ja, men fire og et halvt minutt på overtid hadde jeg nok helst tatt tre. Det er hjerteskjærende for spillerne for jeg synes de forsvarte seg strålende i andreomgang. Særlig stopperne mine, som har fått litt kritikk i det siste, var glimrende, så dette er vondt, sa Viking-trener Ian Burchnall til MAX etter kampen.

Eliteseriens toppscorer var naturligvis glad for å ha reddet laget, men hadde sympati for et Viking-lag som stadig opplever nye nedturer.

– Jeg synes ikke Viking er noe dårlig lag, jeg synes de hører til i Eliteserien. Det er synd det de går gjennom nå, men de må bare fortsette. Jeg var gjennom det samme i fjor og man må bare aldri gi opp, sa Omoijuanfo.

Hjemmelaget rotet det til

Førsteomgang ble en sjansefattig affære, med to lag som på ingen måte fikk det til å svinge i pasningsspillet. Men da Stabæk surret det til i bakre rekker, var Appiah like oppfinnsom som han var nådeløs.

En lang, upresis ball ble slått opp i banen. Morten Skjønsbergs klarering gikk rett til værs og andreballen bestemte forsvarskollega Håkon Skogseid seg for å heade rett i beina til den utlånte Crystal Palace-spissen, som takket Stabæk-forsvaret med å brassesparke ballen i nettet.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

VIDEO – Stabæk-forsvaret serverer Appiah
02:32
– Det har ikke vært mange sjanser, men den scoringen til Appiah er ellevill, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre da lagene minutter senere gikk til pause.

Skogseid var selvsagt frustrert etter det klønete forsvarsspillet som førte til Vikings ledelse.

– Vi er tre mann som ikke viser noe initiativ og da ender det opp i rør, forklarte Skogseid selv.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter