Haugesund med den mest overlegne seieren i Europa Leagues første kvalifiseringsrunde

(Dagbladet): Haugesund kjørte over nordirske Coleraine, og ga seg ikke før det sto 7–0 på resultattavla. Odd vant 3–0 mot Ballymena United på Skagerak Arena.

Blant de 100 lagene og 50 kampene som tok del i Europa Leagues første kvalifiseringsrunde, var det dermed ingen som vant så overlegent som Haugesund.

Haugesund lekte seg
Haugesund gikk opp i ledelsen ved Sondre Tronstad etter ni minutter spilt. Coleraine var nære utlikning kvarteret seinere, men Haugesund-keeper Helge Sandvik vartet opp med en solid benparade.

I stedet økte Liban Abdi til 2-0, før Haris Hajradinovic la på til 3-0-ledelse like før pause.

Bare noen få minutter ut i andre omgang satte Anthony Ikede og Shaibu Ibrahim inn det fjerde og femte målet for hvittrøyene.

Erik Huseklepp kom inn for målscorer Ibrahim, og bergenseren ville være på moroa. 6–0 var et faktum, signert Erik Huseklepp.

Ti minutter seinere satte innbytter Johnny Buduson inn 7-0, og samme mann smalt ballen i tverrliggeren fem minutter seinere.

Storseieren gjør at Haugesund ikke må gjøre mye mer enn å møte opp i Nord-Irland for å sikre avansement til neste runde av Europa League-kvaliken.

Storseier og straffebom
Allerede etter halvminuttet spilt, satt ballen i nota for Odd etter scoring av Stefan Mladenovic. Det ble ikke flere mål i første omgang, men Odd gikk kontant ut i andre omgang.

Odd fikk straffe etter fem minutter, men Jone Samuelsen satt straffen i tverrliggeren. Heldigvis for Odd var Martin Broberg våken på returen, og headet ballen i mål.

Rett før slutt la Sigurd Haugen på til 3-0 for Odd, noe som ble sluttresultatet.

Returoppgjørene i Nord-Irland spilles 6. juli.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter