Drømmedebut for Juventus-utleid nordmann – scoret etter åtte (!) sekunder på banen

Vajebah Sakor brukte ikke lang tid på å vise seg frem for sitt nye hjemmepublikum.

Vajebah Sakor (på bildet fra tiden i Vålerenga) fikk en kveld han sent vil glemme da han søndag fikk debuten for IFK Göteborg i hjemmemøtet med IFK Norrköping.

21-åringene ble tidligere i uken klar for utlån til Allsvenskan-klubben fra Juventus.

På stillingen 2–1 til hjemmelaget, fikk nordmannen de siste knappe ti minuttene på banen, og markerte seg umiddelbart.

Bare åtte sekunder etter at han entret gresset på Gamla Ullavi fikk han perfekt treff på en volley fra rundt 20 meter og kunne se ballen suse i nettet.

– IFK Göteborg er en av Sveriges største klubber og det er en ære å være her. Jeg er her for å spille fotball og for å hjelpe laget, sa Sakor til svenske C More etter seieren.

Kalle Holmberg sendte gjestene i føringen etter 21. minutters spill, men fem minutter før pause sørget Søren Rieks for balanse i regnskapet etter å ha blitt servert av Mikkel Diskerud.

Nordmannen var imidlertid ikke ferdig fornøyd med det, og satte selv inn 2–1 like før lagene gikk i garderoben.

I det 82. spilleminuttett var det Sakors tur til å vise seg frem, før August Erlingmark fastsatte sluttresultatet til 4–1.

På overtid kunne Sam Adekugbe gjort ydmykelsen av gjestene komplett, men klarte ikke å omsette et straffespark til tellende resultat.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Lillestrøm–United 1–11992

Manchester United bekrefter stjernedryss mot Vålerenga Men det er ikke mye Manchester United-fansen får se av sine helter når de gjester Oslo søndag. Stjernegalleriet blir ikke mer enn 12 timer i hovedstaden.Regien på United-besøket virker nesten strammere enn et hastig statsbesøk. Ikke én natt på hotell engang. Verdens kanskje mest kjente fotballag lander på Gardermoen søndag formiddag – og spiser lunsj sentralt i Oslo – før de inntar Ullevaal og kveldskamp mot Vålerenga. Etter matchen reiser de rett til England.– United kommer med sitt aller beste lag. Lørdag kveld har de bekreftet at alle de beste kommer med Paul Pogba, Romelu Lukaku og Marcus Rashford i spissen, sier Sjur Mørk, daglig leder i ProUnite, som arrangerer matchen sammen med Vålerenga.Det er kontraktfestet at United skal stille med sitt aller beste mannskap. Det opplyser Mørk. Likevel følte han lettelse og glede lørdag kveld da bekreftelsen kom.Han tror Uniteds korte opphold i Norge skyldes lagets hektisk kampprogram. 2. august møter de Sampdoria i treningskamp i Dublin. 8. august er det UEFA Supercupfinale mot Real Madrid i Skopje (Makedonia).Kanskje José Mourinho (54) tittet på statistikken før han valgte Vålerenga som motstander i sesongoppkjøringen. Norge fremstår nemlig som et «lykkeland» for artistene fra Old Trafford.En oversikt fra United.no viser at Manchester-laget har vunnet Premier League når de har lagt deler av oppkjøringen til Norge. Nå er det fire år siden de vant ligatittelen. Storscorer Romelu Lukaku er hentet fra Everton for 810 millioner ifølge Sky Sports. Men ekspertene tviler på om det er godt nok for å ta tilbake tronen i England.Mourinho fortale på en pressekonferansen i Washington DC tirsdag – i forbindelse sesongoppkjøringen i USA – at han ville være «happy» med to nye forsterkninger før sesongstart. FAKTA Manchester Uniteds treningskamper mot norske lag. Kamper spilt i Norge.1977: Rosenborg–United 0–81977: HamKam–United 0–41977: Strømsgodset–United 2–91978: Brann–United 1–31981: Eik–United 0–11988: Vålerenga–United 0–01991: Strømsgodset–United 1–31991: Viking–United 0–11991: Molde–United 1–31992: Start–United 0–31992: Lillestrøm–United 1–11992: Rosenborg–United 1–31998: Vålerenga–United 2–21998: Brann–United 0–42002: Vålerenga–United 1–22012: Vålerenga–United 0–0
Kilde: united.no – En midtbanespiller, og en angriper vil gi oss flere muligheter til å balansere laget, sier Mourinho.Ifølge The Sun skal Gareth Bale være spilleren Mourinho nå ønsker seg mest etter at Real Madrid-trener Zinédine Zidane ikke lenger kan garantere for hvor mye spilletid waliseren får på Santiago Bernabéu kommende sesong.United vant ligaen i 2012/13, 2002/03, 1998/99 og 1992/93. Alle gangene spilte de treningskamper i Norge før alvoret startet i England.Våren -99 feide de til med den historiske trippeltriumfen: Premier League, FA-cup og Champions League. Ti måneder tidligere gjestet de Norge. De slo Brann (4-0), og spilte uavgjort (2–2) mot Vålerenga. Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes scoret for United på Ullevaal stadion. Dennis Irwin (tre mål) og Andy Cole senket Brann i Bergen.Les også: Offensiv VIF-Deila: – Vi skal slå demVGTV: Bli med inn i VIFs nye lekestue

I løpet av lørdagen var det solgt rundt 23.000 billetter opplyser Mørk til VG. Han forventer utsolgt på landskamparenaen. Billettpriser fra 685- til 1455 kroner skremmer åpenbart ikke fotballfolket, og landets mange United-fans.– Det koster å hente et storlag som United. Denne gangen har jeg ikke hørt noe som har klaget på billettprisene, sier Mørk.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Kritikken av Celtic-fansen vekker oppsikt. Deila mener Vilhjálmsson har et poeng

VALLE (Dagbladet): Rosenborg kom fra Celtic Park med mer enn æren i behold da laget holdt Celtic til 0-0 onsdag. Returkampen i Champions League-kvalifiseringen spilles på Lerkendal om fem dager.

Etter kampen sa Rosenborgs toppscorer – Matthías Vilhjálmsson (30) – at han var skuffet over stemningen på Celtic Park. Dagbladets artikkel har det siste døgnet skapt store overskrifter i toneangivende aviser i Skottland – som The Scottish Sun, The Scottish Mail og Daily Record.

Tolket fra Norge tråkket Vilhjálmsson på en øm tå: Det er som om noen skulle kritisert kjæresten din, det får følelser til å flamme opp.

– Stemningen overrasket meg. Jeg trodde den skulle være mye bedre. Det var kanskje fordi vi spilte så godt, sa Vilhjálmsson til Dagbladet.

Siste forberedelser
På Valle i Oslo gjorde Ronny Deila og Vålerenga i dag de siste forberedelser til vennskapskampen mot Manchester United søndag. Den tidligere Celtic-manageren mener Vilhjálmsson har et poeng.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Conte med stikk til Spurs: – Hva er deres ambisjoner?

Nylig gikk Tottenhams styreformann Daniel Levy ut mot kjøpefesten som har vært i Premier League denne sommeren. Han mente at det å bruke enorme summer på nye spillere, ikke var bærekraftig klubbdrift i lengden.

Spurs er én av få klubber som så langt ikke har hentet inn én eneste forsterkning dette overgangsvinduet og Levy trakk fram at londonklubben i stedet investere pengene i mer langsiktige prosjekter, som nytt stadion, treningsanlegg og klubbens akademi, framfor dyrekjøpte stjerner.

I motsetning til Tottenham har klubber som Manchester United, Manchester City og rivalen Chelsea øst ut penger på spillere i sommer.

Chelsea-manager Antonio Conte sier nå i et intervju at dyre spillerkjøp er en nødvendighet for en klubb som ønsker å vinne og stiller spørsmålstegn ved Tottenhams ambisjoner om å vinne titler og sølvtøy.

– Hvis Spurs ikke vinne tittelen, er ikke det en tragedie, sier han ifølge BBC.

– Hvis de ikke kommer seg til Champions League, så er heller ikke det noen tragedie. Ryker de ut av gruppespillet i Champions League, er ikke det noen tragedie og ryker de ut av første runde av Europa League, er ikke det noen tragedie, sier Chelsea-sjefen syrlig om londonrivalen.

Han påpeker at for de andre storklubbene, er det viktigst å vinne.

– For Chelsea, Arsenal, Manchester City, Manchester United, og kanskje også Liverpool, så ville dette vært en tragedie, sier Conte videre.

– Alle klubber må forstå hva ambisjonene er. For å være ambisiøs, og kjempe om Premier League-tittelen og Champions League-pokalen, må du kjøpe dyre spillere. Hvis ikke, kommer du ikke opp på et høyt nok nivå.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Celtic i skadetrøbbel: Hevder Ajer kan starte mot Rosenborg

Manager Brendan Rodgers må sannsynligvis klare seg uten stjerneangriperen Moussa Dembélé. I tillegg er Leigh Griffiths uaktuell grunnet karantene.

VG LIVE kl. 20.45: Celtic – Rosenborg

Midtstopper Erol Sviatchenko sliter også med skade, noe som kan føre til store rokeringer i Celtics startellever.

Tidligere Rosenborg-back Mikael Lustig skal ifølge The Scottish Sun være aktuell for å spille sentralt på midtbanen, ettersom midtbanemannen Tom Rogic ser ut til å måtte fylle tomrommet på topp.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Hegerberg-mamma kritisk til Sjögren og NFF

Under et halvt døgn etter den blytunge EM-exiten la ikke moren til en av Norges mest profilerte fotballspillere skjul på at hun var svært skuffet.
Denne saken handler om:

Fotball-EM 2017
Ada Hegerberg
Kvinnefotball
«Tidenes ansvarsfraskrivelse Sjögren og NFF… Får være måte på!» meldte Gerd Stolsmo – mamma til landslagsspillerne Andrine og Ada Hegerberg – på Twitter i morgentimene tirsdag.

Hun fikk etter litt svar fra enn annen bruker at man trenger store endringer, før mamma Hegerberg svarte: «Ja, store endringer».

Les også: Norge har stupt på FIFA-rankingene etter at Semb ble toppfotballsjef

Kritiserte etter EM-åpningen
Da var det bare gått cirka ti timer siden EM-fiaskoen var et faktum etter tapet for Danmark mandag kveld.

Norge scoret null mål, tok null poeng og endte desidert sist i gruppespillet, men mandagens utblåsning på Twitter var ikke Gerd Stolsmos første. Sammen med pappa Stein Erik Hegerberg har hun vært på plass i Nederland for å følge mesterskapet på tett hold siden Norges første kamp mot Nederland den 16. juli.

Etter EM-åpningen mot vertsnasjonen tok mamma Hegerberg også til Twitter. Der skrev hun at «hun aldri hadde sett landslaget spille så dårlig på lenge».

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Slik kan Norge komme til en kvartfinale

Alle lag i Norges EM-gruppe i fotball har fortsatt sjanse til å nå kvartfinale, og ingen er sikre på å nå den. Dette er forutsetningene før mandagens kamper:

Nederland (6 poeng, mål 2-0):
Går videre som gruppevinner med minst ett poeng mot Belgia, og går videre som toer med tap mot Belgia dersom Danmark ikke vinner mot Norge. Nederland går videre som toer også med ettmålstap og minst en egen scoring selv om Danmark vinner, men blir slått ut med tomålstap (eller mer) mot Belgia og samtidig dansk seier mot Norge.

Vinner Belgia 1-0 over Nederland og Danmark slår Norge, vil tre lag ha seks poeng totalt, tre poeng og 1-1 i innbyrdes oppgjør mellom de poenglike. Da avgjør total målforskjell hvem av Nederland og Danmark som følger Belgia (3-1) til kvartfinale. Med dansk 1-0-seier vil Nederland og Danmark begge ha 2-1, og laget med færrest disiplinærpoeng går videre (hittil har Danmark 7 disiplinærpoeng, Nederland 1). Alle andre danske seiersmarginer mot Norge vil sende danskene videre, og tomålsseier vil gi Danmark gruppeseieren.

Belgia (3 poeng, mål 2-1):
Går videre med seier over Nederland, og med uavgjort dersom Danmark taper. Går videre også med tap dersom Danmark taper med ett eller to måls margin.

Danmark (3 poeng, mål 1-1):
Går videre med seier så lenge det ikke blir belgisk ettmålsseier over Nederland. Vinner Belgia 1-0, må Danmark score minst to mål i sin seier. Går også videre med uavgjort dersom Belgia ikke vinner. Kan ikke gå videre med tap.

Norge (0 poeng, mål 0-3):
Går videre med seier over Danmark med minst tre måls margin, men bare dersom Belgia taper for Nederland.

Kriteriene

Slik skilles lag ved poenglikhet i EM:

1. Antall poeng tatt i kamper mellom de poenglike.

2. Målforskjell i kamper mellom de poenglike.

3. Flest scorede mål i kamper mellom de poenglike.

4. Om noen, men ikke alle lag er skilt ut ved bruk av disse kriteriene, brukes de om igjen på lagene som fortsatt står likt. Ellers går man videre til neste punkt.

5. Målforskjell i alle gruppekamper.

6. Flest scorede mål i alle gruppekamper.

7. Lavest antall disiplinærpoeng i alle gruppekamper (rødt kort 1 poeng, gult kort 3 poeng, rødt for to gule 3 poeng).

8. Høyere plassering på UEFA-rankingen brukt ved trekningen (Norge 4, Nederland 9, Danmark 12, Belgia 14).

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Reisebrev fra treningsleir

Holeværingens jentelag 03 og 04 var nylig på treningsleir til Dana Cup SportsCenter i Hjørring, Danmark. 29 jenter og 16 foreldre var med på en innholdsrik og hyggelig tur. Les reisebrevet deres!

Holeværingen ble kåret til «Årets jenteklubb» av Buskerud fotballkrets i 2015. Premien var et gavekort fra Dues Sportsreiser, som er sponsor for jentesatsingen «Alle Jenter På Banen» i Buskerud. Premien ble benyttet som delfinansiering til denne treningsleiren.

Turen startet med avgang fra Hole rett etter skolen på fredag, med ferge fra Larvik til Hirtshals. Etter deilig middag på båten var det bare et kvarters kjøretur fra Hirtshals til Hjørring. I øsende regnvær kom vi til Park Vendia Hostel tilknyttet DanaCup SportsCenter, der vi ble innlosjert i helt nye studiorom – fire på hvert rom.

Full innsats

Lørdag våknet vi opp til strålende sol, med skikkelig vindvær, og det var klart for treningskamper for begge lagene. Det ble litt forskjellig motstand, men full innsats på begge baner. Resultatene ble:

Holeværingen 03 – Aalborg (6-0), noe som gav en god dose selvtillit til serieoppstarten hjemme
Holeværingen 04 – Fortuna Hjørring (0-7). Kampen var tettere enn det resultatet tilsier, men gav god matchtrening. Danskene var meget sterke på pasningsspill og hadde en jevn stall i alle ledd.
Etter kampene ventet dusjen og god lunsj på herberget og deretter en liten bytur i Hjørring. Lørdag ettermiddag var det ny treningsøkt for begge lagene.

Taco og støvelkast

Ettjentelag2017051nyer en dusj, restitusjon og litt hygge på rommene var det klart for tacomiddag, med påfølgende aktiviteter ute. Blandede lag mellom 03ere og 04ere for både voksne og barn ble utgangspunktet for hjørringsmesterskap i både støvelkast, støvelbasket, boccia og gastronomisk smakstesting.

Lag 6 gikk av med seieren. Høytidelig premiering av vinnere (og tapere) med en slikkepinne under samlingen i stuen etterpå. Nå begynte praten plutselig å gå lettere på tvers av lagene.

Trener fra Texas

Søndagen startet med trening på Goal Station med Carrie Kveton fra Texas, profesjonell tekniske trener for det danske topplaget Fortuna -Hjørring. Internasjonal topptrening her altså. Goal Station er et dansk utviklet treningssystem, som øver opp ferdigheter innen pasning, mottak, hurtighet, m.m. ved hjelp av en rekke tekniske innretninger som blant annet ballkanon og laserlys.

Carrie var en tydelig og veldig inspirerende trener, både jentene og trenerne stod som tente lys og sugde til seg tips og læring. Det var full innsats så svetten rant, men med store smil om munnen. Goal Station var morsomt og absolutt noe jentene ønsker seg hjemme også.

Badeland og interncup

I pausen på søndag hadde vi planer om en tur i badeanlegget tilknyttet Dana Cup, men det var stengt på grunn av svømmestevne. Kreative pappaer fant imidlertid et alternativt badeland på Skallerup Seaside Resort. Et par voksne ble med som badevakter, mens resten hadde et hyggelig avbrekk i Lønstrup, som kunne lokke med flott kystnatur, hyggelige gallerier og kafeer.

På ettermiddagen var det klart for interncup med blandede lag – Facebook, Instagram, Snapchat og Musically. Det var veldig jevne lag, som ga full gass full innsats og mesterlig spill. Etter innledende runder var det klart for finaler, der Musically til slutt gikk av med seieren.

Jentene hadde fått seg en real treningsdag og kom litt møre til middag. Men etter deilig mat, felles samling med artig Kahoot og oppsummering av helgen med bilder på storskjerm, var det full fart igjen med livat prat og lek.

Supert tilrettelagt

Mandag morgen var frokost, utsjekk og avreise, med lunsjbuffet på båten. Litt trøtte, men veldig fornøyde ungdommer og voksne fra Holeværinger vender nesen hjem.

Vi har vært svært fornøyd med Dues Sportsreiser. Alt har vært supert tilrettelagt – både planlegging i forkant av turen, treningsfasiliteter (anlegg, treningskamper og Goal Station) og bostedet (rom, mat og personale). Vi anbefaler klubben å benytte Dues Sportsreiser til fremtidige treningsleirer.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Det er umulig å se for seg en kvartfinale

På tirsdag sitter høyst sannsynlig det norske laget på flyet hjem igjen.

Selv om Nederland gjorde jobben mot Danmark, er det umulig å se for seg at Norge ender i en EM-kvartfinale. På mandag må vertsnasjonen slå Belgia, mens Norge er nødt til å beseire Danmark med minst tre mål, og det er klart; det har jo skjedd større undre, som det heter.

Fiasko for Norge: – Det er så barnefeil

Men Norge har altså ikke scoret et eneste mål på 180 minutter. Caroline Graham Hansen var nærmest midtveis i 1. omgang, men heller ikke kveldens klart beste norske spiller lyktes da Norges største EM-sjanse bød seg.

Etterpå er «Caro» nesten helt utrøstelig. Pressesjef Jan Ove Nystuen må holde rundt henne og nærmest hjelpe henne bort til intervjuet med TV2. I bakgrunnen feirer 5-6.000 entusiastiske, belgiske supportere tidenes første EM-seier på «islandsk vis», med taktfast applaus. De norske står og holder rundt hverandre i en ring, etter andre tap på rad.

Veteranenes råd: – «Caro» ut på kanten

For første gang i historien har Norge åpnet et mesterskap med to nederlag, og det er bare vondt å se idrettsutøvere som er helt knust, som vil så mye, men får til så lite. For dette handlet ikke om vilje. De norske spillerne ville nok, de ga seg aldri, men de kunne ikke nok, de var ikke gode nok.

«Vi må kunne slå en pasning på tre meter», sier en frustrert og utrolig skuffet Ada Hegerberg etterpå, og det er jo sant nok. Lyon-stjernen kommer ut igjen etter en tur i den nedbrutte norske bussen, får en lang klem av mamma Gerd, en god klem av pappa Stein Erik og hun går rundt og snakker med folk som har stilt seg opp rundt bussen. Så stopper hun ved en liten gutt, og spør «er du fra Norge», han blir lettere forfjamset, men får frem et «ja» – og det er nesten en litt rørende scene da den norske spissen sier: «Takk for at du var her.»

Folkebørsen: Her er dommen over de norske spillerne

I BREDA: Trond Johannessen.

I BREDA: Trond Johannessen.
Bak henne, inne i bussen, skimtes Martin Sjögren, den svenske, norske sjefen, han som tok over i januar, og som har brukt et halvt år på å forberede sitt lag til EM. Han gikk inn i mesterskapet med optimisme og strålende øyne, nå er han på vei ut igjen med oppgitthet og fortvilelse i blikket.

Husker du? Støttet seg på lillesøster

Da VG spurte om han vil vurdere sin kontrakt dersom Norge ryker ut, var det også litt irritasjon å skimte, før han slo fast at det ikke er noe tema.

Det var liksom kvelden da alt gikk galt. Det begynte med Maria Thorisdottirs skade på oppvarmingen, der mistet Norge sin beste duellspiller, og der mistet Norge muligheten til å få Maren Mjelde mer med i spillet.

Det fortsatte med store dommeravgjørelser som ikke gikk Norges vei, som da Caroline Graham Hansen trolig burde hatt straffe og ikke minst gigantfeilen da Belgias 1-0-scoring ufattelig nok ikke ble vinket av for offside.

Men det er jo ikke dommerne som er Norges hovedproblem.

For dette var en avslørende kveld.

Eks-Lillestrøm-spiller reddet Norge: Kan fortsatt gå videre i EM

Martin Sjögren ble ansatt på en tydelig fotballfilosofi. Norge skal bruke ballen mer, og det er fint, men akkurat nå er ikke Norge i nærheten av å være gode nok til å bruke ballen. Pasningskvaliteten var i perioder katastrofal, Caroline Graham Hansen blir for alene, og nå fremstår det som om laget trener seg på å slå pasninger i EM. Dét er liksom ikke tid og sted, og det er vanskelig å se hvordan den biten skal kunne bli veldig mye bedre på de tre treningsdagene frem mot møtet med Danmark.

Sjögren har holdt fast på sin hovedtanke hele veien, og det sies stadig at «det har fungert tidligere i år», men det har vel egentlig sjelden fungert veldig bra. Kanskje i enkelte kamper, eller enkelte perioder av enkelte kamper, men i det store og hele har Norge slitt med å få formasjonen til å sitte.

Det hadde vært fint med en plan B.

Men det spørs om den finnes.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Boasson Hagen igjen centimeter fra Tour-triumf

Boasson Hagen hadde klart størst fart på de siste meterne, men hadde for langt fram etter å ha tapt noen posisjoner inn i den siste svingen. Det er andre gang i årets Tour de France at Rudsbygd-gutten er nummer to på et målfoto.
– Jeg har vært i denne situasjonen før i denne Touren. Jeg visste jeg måtte være i god posisjon mot slutten, men kunne ikke løst det annerledes. Jeg kjente begge hjulene skled i siste sving, og er glad jeg ikke gikk i bakken, sa Boasson Hagen til TV 2.
– Jeg hadde størst fart av alle på oppløpet. Veldig synd, tilføyde nordmannen.
30-åringen kunne tatt Norges første etappeseier i Tour de France siden Alexander Kristoff vant den 15. etappen fra Tallard til Nimes i 2014.
Vinden tok uoppmerksom Kristoff
For Kristoffs del forsvant seiersmuligheten med rett under 20 kilometer igjen å sykle. I den kraftige sidevinden delte hovedfeltet seg i flere deler – og en uoppmerksom Kristoff havnet i gruppe to.
Der satt også irske Daniel Martin og Louis Meintjes, som var nummer fem og åtte i sammendraget foran tirsdagens etappe. Begge tapte dyrebare sekunder, mens en fortvilt Kristoff forsvant ut av seierskampen.
Helsvart endte også dagen for den tyske spurtkanonen Marcel Kittel, som har vunnet fem etapper så langt i Tour de France. Quick-Step-kapteinen havnet i gruppe to da feltet delte seg tidlig på etappen, hvilket ble skjebnesvangert.
Kort tid etter meldingen om splitten plasserte Michael Matthews sine Sunweb-hjelpere foran – for å nekte Kittel en retur til hovedfeltet. Det prosjektet lyktes til fulle. Mens Kittels medhjelpere kjempet en forgjeves kamp om å tette luka, kunne Matthews og de øvrige spurterne samle krefter til spurten.
På de siste meterne var Matthews, og australieren vant også den innlagte spurten. Dermed reduserte han Kittels forsprang i kampen om den grønne poengtrøya kraftig. 29 poeng skiller de to foran de fem siste etappene.
Nye stjernefall
Det har vært et stjernefall uten like i årets utgave. Tirsdagen ble intet unntak. Før start kom beskjeden om at den belgiske stjernen Philippe Gilbert hadde måttet kaste inn håndkleet med magetrøbbel.
Underveis led LottoJumbo-profilen George Bennett samme skjebne. Australieren har vært en stor overraskelse i årets ritt og lå på en sterk 12.-plass sammenlagt etter 15 etapper. I en melding fra lagledelsen het det at Bennett ikke skal ha følt seg vel de siste dagene.
Så langt har 24 ryttere, deriblant stjerner som Alejandro Valverde, Mark Cavendish, Peter Sagan, Geraint Thomas og Richie Porte, måttet stå av årets Tour de France av ulike årsaker. Sagan ble kastet ut av rittet etter å ha brukt det juryen mente var en ulovlig albue mot Cavendish i spurten på den 4. etappen.
Størst frafall kom det etter den 9. etappen hvor hele tolv ryttere måtte gi seg på grunn av velt eller fordi de havnet utenfor tidsgrensen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn