da flyet deres styrtet like utenfor byen Medellín i Colombia.Bare seks av de 77 personene om bord overlevde. 19 av de 22 fotballspillere på flyet mistet livet. Én av dem som overlevde

Overlevde Chapecoenses flystyrt  – nå skal han spille mot Barcelona Kalenderen viste 28. november da tragedien inntraff. Den brasilianske fotballklubben Chapecoense var på vei til finalen i Copa Sudamerica, da flyet deres styrtet like utenfor byen Medellín i Colombia.Bare seks av de 77 personene om bord overlevde. 19 av de 22 fotballspillere på flyet mistet livet. Én av dem som overlevde, var Alan Ruschel.Husker du? Fotballstjerner tilbyr seg å spille for Chapecoense239 dager senere gjorde han et mildt sagt gledelig comeback på fotballbanen.

– Ideelt tidspunktRuschels reise siden tragedien er i ferd med å bli en skikkelig solskinnshistorie. I mars var han tilbake på treningsfeltet, og onsdag fikk han sine første minutter siden ulykken. Forsvarsspilleren fikk 40 minutter mot Ypiranga i en treningskamp.– Jeg hadde sommerfugler i magen, men nå er jeg klar for å spille igjen, sa han etter kampen, ifølge ESPN.Les også: Omkom i flyulykken – kåret til årets keeperNå skal han for alvor returnere til den store scenen – mot én av verdens aller største klubber. 7. august møter den tragedierammede klubben Barcelona til veldedighetskamp. Hvert år arrangerer katalanerne «Joan Gamper Trophy Match» på Camp Nou, og i år er det altså Chapecoense som får æren av å være motstander.

DE OVERLEVENDE: Fra høyre: Neto, Jackson Follman (i rullestol) og Alan Ruschel. Foto: Leo Correa, AP

Barcelona har selv sagt at årets kamp går til ære for ofrene for flystyrten, og den spanske storklubben ønsker «å hjelpe Chapecoense med å gjenoppbygge det de mistet etter tragedien».«Alans comeback representerer et stort steg i å gå videre fra hva som skjedde, og det er et viktig steg i prosessen av å gjenoppbygge klubben. Med tanke på denne kampens omfang og størrelse, i et av fotballens tempel, er dette for oss det ideelle tidspunkt for Alan å returnere på.»Det skriver klubben i en pressemelding fredag. Det ventes også at han får kapteinsbindet, og leder laget ut på Camp Nou. Forsvarsspilleren Ruschel var én av tre spillere som overlevde, sammen med Neto og Jackson Follman. I tillegg overlevde flyvertinnen Ximena Suarez, flyteknikeren Erwin Tumiri og journalisten Rafael Henzel.Ruschel blir den første av de tre fotballspillerne til å gjøre comeback på banen.Les også: Flystyrten: – Byen er sønderknustHans tidligere lagkamerat, Jackson Follman, måtte amputere beinet, men er fortsatt i Chapecoense, nå som trener i klubbens støtteapparat. Neto har i likhet med Ruschel returnert til trening, men han har selv sagt at han ikke blir å se på fotballbanen før 2018, grunnet helsemessige årsaker.– Jeg er som en gammel bil, det er problemer overalt, sier han ifølge ESPN.Det var mange følelser i sving da Chapecoense spilte sin første kamp etter flystyrten. Saken fortsetter under videovinduet.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

ett i Strømsgodset og nå sist i Vålerenga

Keita lover å utfordre USA med både beina og kjeften Før sesongen gikk en optimistisk Keita, som fredag ble klar for New York Red Bulls, hardt ut mot Rosenborg og Helland, og mente Vålerenga var hvassere offensivt.Det endte med at trønderen utfordret til et veddemål om hvilken angrepsrekke som kom til å score mest. Det gikk så som så for Keita. Før den 17. runden i Eliteserien var 22-12 i favør Rosenborg. Den nybakte New York Red Bulls-spilleren har likevel ikke gitt opp håpet om at Vålerenga skal gå seirende ut.

GJENSYN: Muhamed Keita kan treffe gamletreneren Bob Bradley igjen – som motstander i 2018. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

– Jeg håper de slår Helland, så jeg kan le litt av ham når sesongen er over, sier Keita på telefon fra New York. Så du denne? Sarpsborg selger trolig spillere for 40 millioner kronerStabæk-gjenforeningKantspilleren har kun rukket å ha noen få treninger med sitt nye lag, men han lover allerede at han heller ikke kommer til å fare rolig frem i USA.
– Kommer du til å utfordre noen i MLS til et lignende veddemål?– Jeg utfordrer motstanderne både med beina og kjeften, så det kommer nok.Når neste MLS-sesong sparkes i gang våren 2018, blir det med en rekke kjenninger for spesielt Stabæk-fansen.For i tillegg til Keita i New York Red Bulls, spiller Nicolai Næss og Ola Kamara i Columbus Crew. Og fra 2018 vil Bob Bradley, som i 2013 ledet Keita, Næss og Stabæk til seriebronse, stå på trenerbenken for det nyoppstartede laget Los Angeles FC.– Det eneste jeg bryr meg om er at laget mitt kommer til sluttspillet, men det er litt spesielt med Bob. Jeg setter veldig stor pris på tiden med ham, sier Keita.Mer MLS: Ola Kamara banker inn mål i USA – drømmer om landslagsplass (+)Siden LA går inn i den vestlige MLS-avdelingen og New York er i den østlige, må et eventuelt sluttspill til for at Keita skal få møte sin gamle sjef.

– Vålerenga er klubben jeg skylder noeSiden han forlot Strømsgodset til fordel for polske Lech Poznan i 2014, levd et omflakkende fotballiv. Etter to låneopphold i Stabæk, ett i Strømsgodset og nå sist i Vålerenga, håper Keita nå å bli værende i New York i mange år fremover.– Dette ser det ut som et sted hvor jeg kan få stabilitet på karrieren, og et sted jeg kan være i flere år, forteller kantspilleren.Keita har ikke lagt skjul på at han ikke trivdes i Polen. Vålerenga har han derimot kun gode ting å si om, til tross for at at oppholdet langt på vei ble ødelagt av skader.Øyvinds Alseth droppet bankjobben for å spille i USA: – Stort å få bryne seg på Kaká– Det er en klubb som ga meg alt, og så fikk jeg ikke betalt dem tilbake og levert som jeg ville. Jeg er veldig lei meg for det. Så langt i karrieren det klubben jeg føler jeg skylder noe, sier han.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

som tidligere har spilt med Alexander Tettey i Norwich City

«Moi» Elyounoussi med drømmescoring, assist og selvmål i Basel-seier Nordmannen er en skikkelig publikumsfavoritt i Basel siden sveitserne kjøpte ham for 30 millioner kroner i 2016, og han blir ikke mindre populær av å score mål som han gjorde søndag.Den norske landslagsspilleren sendte nemlig den sveitsiske storklubben i føringen på vakkert vis. Kampen var ikke mer enn 14 minutter gammel da «Moi», på akrobatisk vis, brassesparket Basel i ledelsen.Fikk du med deg denne? Lagerbäck tok feil av Moi og TarikMen sarpingen var langt fra ferdig. Han skulle ha en finger med i spillet da Basel doblet ledelsen, og da Luzern reduserte. Han var rett og slett delaktig i så godt som alt som skjedde på St. Jakob-Park.Involvert i tre av fire scoringerBare ni minutter etter Mois scoring doblet Kevin Bua ledelsen – og igjen var Moi involvert. Han var nest siste Basel-spiller på ballen da avslutningen hans ble reddet, før Bua satte returen i nettet.Men etter 53 minutter sørget kantspilleren for spenning da han reduserte for Luzern med et selvmål.Les også: «Familiebedriften» Elyounoussi på toppBortelaget kom til innlegg fra høyrekanten, og en hardtarbeidende Moi tok et pliktoppfyllende returløp. Innlegget kom på bakerste stolpe, hvor nordmannen var helt alene, og i et forsøk på å klarere ballen, bommet han på den, før den traff stamfoten hans og i mål.

Da ballen spratt i mål, var det en fortvilt Moi som satt seg på huk og så seg rundt i vantro.Heldigvis for 22-åringen kunne Basel juble når sluttsignalet gikk, og tok årets første trepoenger i den sveitsiske Superligaen. Debutant Ricky van Wolfswinkel, som tidligere har spilt med Alexander Tettey i Norwich City, fastsatte sluttresultatet til 3–1 tolv minutter før full tid.Husker du? Drømte om å bli like god som fetter TarikDen anerkjente avisen Blick kåret 22-åringen til banens beste. Det var det 27 416 tilskuere som fikk se.Det var den eneste scoringen Moi ikke var involvert i. Basel, som vant The Double forrige sesong med både liga- og cupgull, trengte en opptur etter å ha tapt 0–2 for Young Boys–som de slo med 15 poengs margin i serien forrige sesong–i serieåpningen forrige lørdag.Tidligere: Moi bekrefter Celtic-interesseMoi var poengkongen for den sveitsiske storklubben forrige sesong med ti scoringer og 13 målgivende. Det var faktisk så gode tall, at til og med fetter Tarik ble overrasket.Nå er han i hvert fall i gang med å plukke målpoeng denne sesongen også.Selv om ett av de kom feil vei.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

sier målvakten.– Tøff motstand blir det uansett om vi møter et stjernelag eller et godt østeuropeisk lag.– Personlig mener jeg vel at Europa League er det som er realistisk for oss – og så er det mulig med Champions League en gang i blant. Vi hadde en gyllen mulighet nå

Den dårlige RBK-nyheten dagen derpå: Det kan bli enda verre Om Rosenborg hadde slått Celtic og kommet til playoff i Champions League, ville de garantert ha møtt et godt lag – men det er ingen «superlag» på Rosenborgs side av trekningen.Det kan det derimot bli nå som Rosenborg skal i Europa League-playoff – og trolig ikke blir seedet i morgendagens trekning.– Vi kunne nok ha vært heldigere i Champions League enn vi kan være i Europa League. Men sånn er det, og får vi et storlag, så får vi testet oss. Vi kan gjerne teste oss mot AC Milan, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.Les også: Utenlandsk klubb Midtsjø mot Celtic– Det kunne ha vært fantastisk å få den muligheten. Vi tar heller det enn å reise langt borte i Kasakhstan eller noe sånn og møte et bra lag som trekker 4000 tilskuere på Lerkendal. Vi tar det heller som en utfordring, sier Rosenborg-sjefen.Pål André Helland frykter ikke et storlag, men understreker at de også kan være heldig i trekningen:– Det er mulighet for å få AC Milan, Zenit St. Petersburg, Everton og Marseille. Det er gode lag – i motsetning til at vi kanskje kunne ha fått APOEL i Champions League playoff, som vi tapte knepent mot i fjor og som vi kanskje burde ha slått.Les også: Rosenborg ikke videre til Champions LeagueAndré Hansen var den store spilleren på Lerkendal onsdag kveld. Han sier det slik:– Ja, vi risikerer å møte enda bedre lag nå enn vi hadde fått i Champions League playoff. Men vi har ingen problemer med å motivere oss for Europa League, sier målvakten.– Tøff motstand blir det uansett om vi møter et stjernelag eller et godt østeuropeisk lag.– Personlig mener jeg vel at Europa League er det som er realistisk for oss – og så er det mulig med Champions League en gang i blant. Vi hadde en gyllen mulighet nå, så får vi se når den kommer igjen.VG live: Rosenborg – Celtic minutt for minuttAndré Hansen trekker sammenligningen til andre skandinaviske toppklubber:– Malmö klarte å komme inn i Champions League i to år med litt flyt. I år røk de i andre runde. Ståle Solbakken har vel sagt at FC København har som mål å spille Europa League hvert år og så Champions League hvert tredje eller fjerde år. Han understreker at det er sluttspill som gir både penger og erfaring.
– Er det realistisk for Rosenborg å komme til Champions League med dagens mannskap?– Ja, det mener jeg absolutt.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

virkelig har vært god. For meg som trener

Diatta på vei til Club Brugge for over 20 millioner kroner Østfoldingenes sportssjef Thomas Berntsen bekrefter overfor VG at klubben er i ferd med å selge Diatta.– Jeg kan bekrefte at vi er sluttforhandlinger med en utenlandsk Champions League-klubb. Så mye mer kan jeg ikke si nå, sier Berntsen til VG.Les også: Sarpsborg selger trolig spillere for nærmere 40 millionerNy klubbrekordEtter det VG kjenner til, er det den belgiske storklubben Club Brugge som blir neste stoppested for senegaleseren. Eurosport erfarer det samme.Sarpsborg sitter igjen med en enorm fortjeneste på en spiller som bare rakk å starte to kamper i Eliteserien.– Han var innom, og startet et par kamper. Det er det hele. Nå har vi sett på trening den siste uken at han virkelig, virkelig har vært god. For meg som trener, så er det litt trist. Men det er bra for spilleren, og det er bra for klubben økonomisk, sa trener Geir Bakke til VG etter lørdagens treningskamp mot LSK.Overgangen har etter det VG erfarer en totalramme på over 20 millioner kroner. Det er ny klubbrekord med god margin: Salget av Aaron Samuel for 13,5 millioner kroner er frem til nå det største salget Sarpsborg har gjort.

Les også: Sandnes Ulf kan miste redningsmannen til opprykksrivalenOg vel så viktig for det som i øyeblikket er sølvlaget i Eliteserien: Sarpsborg 08 har sikret seg en solid andel av et eventuelt videresalg fra Club Brugge. Det betyr at det kan komme flere millioner kroner til inn på konto hvis Krepin Diatta blir så god som mange tror, og selges videre til en enda større klubb.– Jeg kan ikke si noe om summene, men på generelt grunnlag kan jeg si at vi er opptatt av å få prosenter av et videresalg når vi selger unge spillere, sier Berntsen.Representanter fra klubbledelsen skal være på plass i Belgia søndag for å sluttføre salget som gjør at Sarpsborg 08 vil være sikret en solid sportslig satsing i flere år.Les også: Tror LSK har funnet nytt gull i Nigeria

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Neymar med Barcelona-kritikk etter PSG-show

Da Neymar dro fra klubben for over to milliarder kroner kom Barcelona-president Josep Maria Bartomeu med noen stikk til brasilianeren.

– Det var ikke bra, måten han gjorde ting på. Det var langt fra den oppførselen vi forventer av en Barcelona-spiller, sa Bartomeu.

Fikk du med deg? Ronaldo utestengt i fem kamper

Søndag kveld var Neymar strålende med to mål og to assist i hjemmedebuten for Paris Saint Germain som slo Toulouse 6-2. Etter kampen var det hans tur til å kritisere Barcelona.

– Det er ikke noe jeg ønsker å si til Barcelona-klubbledelsen…. Eller det er faktisk en ting jeg vil si til dem. Jeg er skuffet over dem. Det er folk som ikke burde vært der i det hele tatt, sier Neymar ifølge ESPN.

Barcelona-veteran: Første gang jeg føler meg mindreverdig mot Real Madrid

Kritiserer klubbledelsen
Gamleklubben vant serieåpningen 2-0 over Real Betis søndag kveld, men katalanerne har sett bleke ut etter at Neymar dro. Blant annet med to tap for Real Madrid i supercup-finalene sist uke.

I Barcelona er misnøyen økende rundt president Bartomeu blant supporterne.

– Jeg var der i fire år der og var veldig fornøyd, men ikke med klubbledelsen. Jeg mener at de som styrer nå, ikke bør ha ledelsen over Barcelona. Barça fortjener noe mye bedre, og alle vet det, uttaler Neymar.

Stor Ligue 1-guide: Neymar var brikken PSG manglet

DRØMMEDEBUT: I sin første kamp på ny hjemmearena sto Neymar for to mål og to assist i 6-2-seieren over Toulouse.

DRØMMEDEBUT: I sin første kamp på ny hjemmearena sto Neymar for to mål og to assist i 6-2-seieren over Toulouse.
FOTO: KAMIL ZIHNIOGLU, AP
Barcelona har ikke hentet inn noen erstatter for Neymar ennå, men jakter etter sigende Liverpools Philippe Coutinho og Dortmund-spiller Ousmane Dembélé.

– Å se mine gamle lagkamerater ulykkelige gjør meg trist fordi jeg har fortsatt mange venner der. Jeg håper det vil bli bedre for Barça og at de vil komme tilbake som laget det en gang var, og kan konkurrere mot dem andre topplagene, melder Neymar.

Les også: Neymar snakker ut om sjokk-overgangen

I storform
Det siste målet hans søndag kommer sent til å bli glemt. Tross at brasilianeren var omringet av Toulouse-forsvarere klarte han å drible seg fri og få satt ballen i mål på fantastisk vis.

– Jeg husker ikke helt hva som skjedde på det andre målet mitt. Det viktigste er at den gikk inn. Jeg føler meg hjemme her allerede. Jeg elsket atmosfæren på Parc des Princes, sa Neymar etter kampen ifølge L’Equipe.

Den brasilianske angriperen hadde også tydelig medfølelse med Barcelona. Før kampen ble det holdt ett minutt stillhet for terrorofrene fra angrepet sist uke. Ifølge Marca tok Neymar til tårene mens han tenkte på den gamle hjemmebyen.

Les om Sarpsborg-talentet: Spår tidenes nest dyreste overgang fra Norge

Adrien Rabiot, Layvin Kurzawa, Javier Pastore og Edison Cavani scoret de fire andre målene for PSG søndag. Max-Alain Gradel og Christopher Jullien sto for Toulouse-målene.

– Neymar kom for å hjelpe og han har vist i begge de to første kampene at han er viktig, sa PSG-trener Unai Emery søndag.

PSG, Monaco og Saint Etienne, med Ole Kristian Selnæs og Alexander Søderlund, står med ni av ni poeng etter tre kamper.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Keeperen helt da Danmark gikk til EM-finalen

Norges overkvinner møtes i EM-finalen: Nederland-Danmark Etter at Danmark hadde vunnet på straffekonkurranse over Østerrike tidligere torsdag kveld, vant vertslandet Nederland 3-0 over England i den andre EM-semifinalen.Norge tapte 1-0 for både Nederland og Danmark i gruppespillet og er altså ikke langt unna – selv om det ble null scoringer og null poeng i dette EM.Både Danmark og Nederland er i sin første EM-finale for kvinner, mens herrelagene deres tok EM-gull rett etter hverandre: Nederland i 1988 og Danmark i 1992.Les også: Keeperen helt da Danmark gikk til EM-finalen

1-0: Vivianne Miedema (i midten) feirer med lagvenninnene etter at hun headet inn 1-0 for Nederland i 1.omgang i EM-semifinalen mot England. Foto: John Thys, AFP

NRK-ekspert Lise Klaveness svarer slik når vi spør om en kommentar:– Dette understreker ihvertfall det vi trodde: nemlig at Norge var i den tøffeste gruppen.– Å åpne mot Nederland i hypet hjemmeform foran 30 000 oransje kan paralysere de fleste. Mange av Norges spillere har også liten erfaring fra mesterskap i utgangspunktet. I tillegg måtte Norge spille mot Belgia i Breda, praktisk talt hjemmebane for belgierne. Det rant inn med belgiske fans timer før avspark, undertegnede så knapt et norsk flagg. Ingen unnskyldning, selvsagt, men likevel relevant å ta med. Norge var på ingen måte heldige med utgangspunktet i mesterskapet, sier Lise Klaveness.21 minutter var gått i Enschede da «løvinnene», som de blir kalt hjemme i Nederland, tok 1-0 ledelse mot England. Det var Arsenal-spilleren Vivianne Miedema (21) som headet inn et perfekt innlegg fra Jackie Groenen. Miedema scoret også i kvartfinalen da Sverige ble slått 2-0.2-0 kom etter en times spill. Den engelske legenden Fara Williams headet tilbake mot keeper, nederlandske Danielle van de Donk oppfattet raskt situasjonen og nådde ballen før keeper. Dermed fikk England en skikkelig kalddusj.Leste du? «Caro» om straffebommen: – Toppen av kransekaken …Nederland var til tider hardt presset, men klarte å rydde unna med nød og neppe. Blant annet måtte en nederlender redde på streken midtveis i 1.omgang.20 minutter før slutt burde kanskje Lucia Bronze hatt straffespark. Englands høyreback var forøvrig en av kampens dominerende spillere.Så hadde Jodie Taylor en kjempesjanse, men Nederland-keeper Sari van Veenendaal reddet – som så mange ganger før i dette EM. Hun har sluppet inn bare ett baklengsmål i mesterskapet. Helt på slutten måtte hun også ha hjelp av en forsvarer, tidligere Lillestrøm-spiller Sherida Spitse, som reddet på streken da England presset på som verst. I stedet fikk Nederland en kontring på overtid, og England laget selvmål. Lieke Martens var siste nederlender på ballen.Midtstopper Anouk Dekker storspilte også for Nederland, som altså får muligheten til å spille EM-finale på hjemmebane. Også den kampen går i Enschede.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

RBK slapp med skrekken – her sikrer Vilhjalmsson seieren

Jerv ledet 4. rundekampen i Grimstad i 23 minutter før pause. Men et RBK – uten mange av de største profilene – slapp med skrekken. Milan Jevtovic utlignet før islendingen ga Rosenborg avansement. Spissen headet innlegget fra Yann-Erik de Lanlay rett i mål etter en knapp time.

VG Live: Kampen minutt for minutt

– Det ble unødvending spennende. Jerv gjorde det vanskelig for oss, men vi kom oss gjennom det, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Selvfølgelig skuffende når vi var så nær, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

4. rundekampene
FK Haugesund – Molde 0-2, Jerv – Rosenborg 1-2, Lillestrøm – Tromsø 1-0, Sarpsborg 08 – Odd 4-0, Kristiansund – Florø 1-0, Mjøndalen-Brann 1-0.
Stabæk-Aalesund utsatt til torsdag på grunn av regn, Vålerenga-Elverum spilles også torsdag.
RBK-treneren ga Vilhjalmsson sjansen fra start mens Nicklas Bendtner manglet helt i Rosenborg-troppen i kveld. Flere ble spart foran den viktige seriekampen i Molde lørdag og møtet med Ajax i Amsterdam torsdag i neste uke. Heller ikke Mike Jensen, Pål André Helland og Tore Reginiussen var med til Sørlandet, mens André Hansen og Vegar Eggen Hedenstad begge ble holdt på benken.

Både Fredrik Midtsjø, Anders Konradsen og Mushaga Bakenga kunne økt ledelsen for et Rosenborg som gjorde akkurat nok for å gå greit videre. Rosenborg har vunnet cupfinalen to sesonger på rad og har ikke tapt en cupkamp siden 4. juni 2014 (3-4 for Ranheim).

Overraskelsen: Branns verste mareritt heter fortsatt Mjøndalen

Jerv yppet seg de siste minuttene etter at storvokste Idelino Gomes kom på banen. Hjemmelaget trykket på og sendte til og med keeper Øivind Knutsen opp på corner. Bakenga satte ballen i åpent mål på den påfølgende kontringen, men RBK-spissen var i offside.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

gjennomsnittsalder

Vi trenger ikke utvalg, vi trenger 11 mill. ARNE UTVIK, styreleder i Avaldsnes damer eliteViser til debatten som pågår om kvinnefotballen for tiden. I flere år har vi jobbet knallhardt i Avaldsnes for å bygge opp en toppklubb med beskjedne ressurser. Som leder for satsingen har jeg fulgt de siste ukenes debatt som har pågått.Diskusjonene rundt prestasjonen til landslaget, spillestil, landslagstrener, hverdagen til spillerne i Toppserien, gjennomsnittsalder, samarbeid med toppklubber på herresiden, ressurser fra NFF – det er mange innspill fra ulike hold, men få konkrete løsninger blir lagt frem.

AVALDSNES-LEDER: Arne Utvik. Foto: Jan Kåre Ness, NTB scanpix

Personlig er jeg mest opptatt av å bedre vilkårene til spillerne i Toppserien. Hverdagen må gjøres enklere til jenter som virkelig vil spille fotball. De fleste spillerne studerer eller arbeider på fulltid ved siden av fotballen. Dette er en tøff hverdag for de som vil prestere på toppnivå. Jeg vet om flere som sliter med dårlig samvittighet fordi at de skulle lest mer under studiene, arbeidet mer, hvilt mer, trent mer, vært mer sammen med kjæreste/familie og så videre. Denne påkjenningen er tung i lengden. Det går utover prestasjonene også.Slike faktorer er nokså sikkert en stor grunn til den lave gjennomsnittsalderen i Toppserien, som igjen gjenspeiler seg til en viss grad på landslagsnivå.Roar Stokke: Idretten som har tatt ut potensialet sitt minstHvilke tiltak må til?Vi må finne løsningene selv for at spillerne skal være lenger i Toppfotballen. Vi trenger ikke at et nytt utvalg skal komme til en konklusjon om et par år. Når utvalget kommer med tiltak, er de kanskje foreldet allerede. Utviklingen skjer raskere og raskere og har kvinnefotballen tid til å vente?Serieforeningen og klubbene har selv evnen til å utføre mye av det diverse utvalg kan gjøre. Serieforeningen har lansert konkrete tiltak allerede.Hva er det lagene og spillerne egentlig trenger? De må få mulighet og anledning til å utføre idretten på en profesjonell måte, hvor de for eksempel kan kjøpes fri fra jobb, bli profesjonelle på heltid. Ikke semiproffe, tilsvarende herresiden for 30 år siden.Reagerer: Dette er bare pinlig for norsk fotballNFF bør stille kravEt konkret forslag er at NFF burde stilt krav til toppserieklubbene. Alle spillerne som skal ha lisens for spill, må ha proffkontrakt. NFF betaler minstelønn som er ca. 60.000,- i året (inkludert sosiale utgifter i 11 måneder) for 16 spillere på 12 lag. Det koster ca. 11-12 mill. totalt for Toppserien.Dette er vel investerte penger for å øke treningsmengden til spillerne. Det vil også gjøre ligaen mer attraktiv, øke snittalder og øke markedsverdien i kvinnefotballen. Det gjør det også enklere for herreklubbene å inngå samarbeid med kvinnelag. Forslaget mitt er noe utradisjonelt, men jeg er overbevist om at dette hadde hatt stor virkning med verdiskapning i klubbene.Ja, dette må finansieres og NFF må til en viss grad forskuttere pengene, cirka 11 millioner kroner årlig i en periode.– Forferdelig dårlig: 82 prosent av landslagstrenerne er mennVi må selvfølgelig sette oss ned for å diskutere hvordan dette kan finansieres, men vi trenger ikke mange utvalg. Vi trenger handling. NFF og Toppserien bør klare å samarbeide om å hente inn sponsorer og samarbeidspartnere. Vi har jo allerede bevist at en del er mulig ved at vi har fått inn avtaler som NFF for få år siden sa var umulig. Avtalen med Blinkhus er et eksempel.Jeg støtter fult ut Serieforeningen som hevder at dette fantastiske produktet har et stort potensial. Det er en grunn til den sterke utviklingen de siste årene i Europa. Det er noe på gang i Norge. Det er flere og flere jenter som spiller fotball. Det er flere og flere som engasjerer seg i denne idretten, både små og store er engasjert. Kvinnefotballen med sine verdier, holdninger og økt synlighet blir mer og mer attraktivt som sponsorobjekt. Det har vi merket de siste årene. Noe er på gang – vi håper NFF ser at handling er viktigst – utvalg trenger vi ikke flere av.Det finnes mange muligheter dersom en vil nok!

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Molde jager fortsatt nye spillere: – Vi skal løfte nivået i laget

Gullhåpet er ikke helt ute i Rosenes by, og enda flere spillere kan være på vei inn portene på Aker Stadion.

Ole Gunnar Solskjær og Molde har vært aktive så langt i sommerens overgangsvindu. Fire nye ansikt har funnet veien til romsdalsklubben i keeper Mathias Eriksen Ranmark, back Cristopher Telo, den gamle kjenning Vegard Forren og senest angriper Ibrahima Wadji.

Få med deg Molde – Rosenborg lørdag kl. 17 på Eurosport Player !
Mannen med ansvaret for pengesekken, Moldes administrerende direktør Øystein Neerland, utelukker imidlertid ikke flere signeringer før det norske overgangsvinduet lukker onsdag 16. august.

– En skal aldri si aldri, heller ikke om overgangsvinduer. Målet vårt er å komme oss styrka ut av dette vinduet og løfte nivået på laget, sier Neerland til Eurosport.no.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn