FC Helsingør har tabt tre i træk, men det er i AGF, at der bliver talt om krise og trænerkontrakter.

Det begynder efterhånden at se lidt sort ud for oprykkerne, der ellers stod med to sejre efter fire spillerunder. Det er siden kun blevet til tre point, og de seneste tre kampe i træk er blevet tabt. Det betyder, at en midterplacering nu er skiftet ud med status som nummer 13.

Oprykkernes træner Christian Lønstrup har efter det seneste nederlag mod AC Horsens erkendt, at der mangler rutine og kløgtighed på holdet, der er blevet straffet for personlige fejl i flere kampe.

Men Christian Lønstrup er fortsat ikke der, hvor det kun handler om at gå efter det ene point med et meget defensivt udgangspunkt. Han vil gerne præstere med de kvaliteter, holdet tidligere har vist i forhold til godt boldspil og kvikke fødder i offensiven.

Til kampen mod AGF fredag må han dog formentlig se bort fra Johannes Ritter, der først er på vej tilbage efter en skade. Samt Ricki Olsen, der er ude med karantæne.

Tror du, at AGF kommer tilbage på sejrskurs, kan du spille det til odds 1.72 hos bwin – klik her

AGF:
Armene var hævet over hovedet, da AGF i forrige runde vandt med 2-1 ude over FC Nordsjælland, men nu er stemningen vendt igen. Nederlag til 1. divisions-holdet FC Fredericia i DBU Pokalen og senest en afklapsning på eget græs på 0-3 til FC Midtjylland er årsagen.

Fokus bliver mere og mere rettet mod træner Glen Riddersholm og hans fremtid i AGF, hvor kontrakten kun løber ni måneder endnu.

Den eneste vej ud af den spiral er at finde ind i en stime af godkendte resultater. Der er slet ingen tvivl om, at alt andet end sejr fredag aften i Helsingør kun vil blæse yderligere til krisesnakken og varmen i trænersædet.

Martin Spelmann sidder ude med karantæne, mens Alexander Juel Andersen er lyskeskadet. Daniel A. Pedersen er ikke med i truppen, for han er kun lige vendt tilbage til træningsbanen efter sygdom.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Batshuayi matchvinner da Chelsea brøt Atleticos ubeseirede rekke: – Han scorer hver gang!

(Atletico Madrid – Chelsea 1-2) Atletico Madrid hadde ikke tapt en kamp siden de røk 0-3 mot Real Madrid i Champios League-semifinalen i starten av mai. Den rekken endte Chelsea og Michy Batshuayi (23).
For i Atleticos nye storstue Wanda Metropolitano var Chelsea det beste laget fra start til slutt, og scoringen til den belgiske innbytteren endte dermed hjemmelagets imponerende rekke på elleve kamper uten tap.

I tillegg påførte London-klubben Atletico deres første tap på Wanda Metropolitano, den nye arenaen som første ble tatt i bruk i oppgjøret mot Malaga i midten av september.

– Vi er veldig fornøyde. Det var en tøff kamp mot et av de største lagene i verden. Vi fortjente å vinne kampen, sa Eden Hazard, en av kampens store spillere, til BT Sport etter kampen.

Det var trener Antonio Conte enig i.

– Dette var veldig bra. Det er ikke enkelt å spille borte mot Atletico, spesielt vanskelig å komme tilbake når du ligger under 0-1. Men vi fortsatte å spille bra og holdt konsentrasjonen oppe. Vi fortjente å vinne.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Bendtner i VG-intervju: – Folk tror alt handler om byliv

I dette intervjuet på Brakka, adresse Odd Iversens vei 1, snakker dansken om kritikken han fikk i vår, oppturen som senere kom, kjæreste- og familieliv, RBK-fremtiden og alle mulighetene det rike utelivet i Trondheim byr på.

Og da snakker vi ikke om «Downtown» i Nordre gate, men om Bymarka og trønderske fjelltopper.

Les også: Eggen etter smell: – Vi må lære

– Jeg tror folk har et veldig feilaktig syn på meg. De tror det hele handler om byliv, og så videre. Jeg har alltid hatt et sommerhus når jeg har vært hjemme i Danmark, og jeg har alltid elsket naturen, så det er ikke noe nytt i det. Nå er det bare mer naturliv. Jeg nyter kontrasten. Det er deilig, sier Bendtner, som regner med å kunne spille mot Vardar i Europa League torsdag etter at han haltet ut av Åråsen søndag.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

– Har du vært på noen fine fjellturer i Trondheim?

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Molde-keeperens tabbe åpnet Lillestrøms vei til cupfinale

1-0-scoringen til Lillestrøms flankespiller Simen Kind Mikalsen etter 75 minutter snudde semifinalen på Aker stadion til de gule og sortes fordel:

Chigozie Udoji tilbakevant ballen høyt på Moldes halvdel, spilte til Mats Haakenstad, som trillet på tvers til Mikalsen. Han snudde rundt, skjøt med venstrebenet – men fikk aldri skikkelig trøkk i avslutningen.

Likevel rullet den i mål, Molde måtte fremover – og et hypereffektivt og nær uslitelig Lillestrøm kopierte Sarpsborgs borteseierssifre med å vinne 3-0 i semifinalen og sikre billetter til Ullevaal-festen søndag 3. desember.

– Andreas hadde helt sikkert reddet den mange, mange andre ganger. Han har vært god for oss. Det er ikke uten grunn at supporterne våre kaller ham for «Super-Linde». Han kommer til å takle det helt greit, hevder Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær overfor VG.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Zekhnini i italiensk trøbbel: – Står sist i køen

Sesongen hans har vært som en berg- og dalbane. Ifølge VG-børsen var han svakest av samtlige spillere i Eliteserien etter 13 runder. Så ble han solgt for 20 millioner kroner til den italienske toppklubben Fiorentina, der han scoret i sin første treningskamp.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Oppturene fortsatte i Italia: Zekhnini fikk ti minutter i første Serie A-runde borte mot Inter, og en hel omgang i den påfølgende treningskampen mot Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Men siden har den store konkurransen i Fiorentina-troppen skapt trøbbel for unggutten fra Skien. Zekhnini satt på benken i andre og tredje serierunde før han ble vraket fra hele kamptroppen i fjerde runde mot Bologna.

I onsdagens kamp mot Juventus var han heller ikke en del av troppen, til tross for at den bestod av hele 23 spillere.

– Zekhnini må bare være tålmodig. Han er den som per nå står sist i køen på området der Fiorentina har flest alternativer, sier Fiorentina-eksperten Brando de Leonardis til NTB.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Barcelona-toget fosser videre: 17-2 i målforskjell etter fem kamper

Eibar, laget fra lilleputtbyen med samme navn, kunne riktignok ha tatt ledelsen allerede før fem spilte minutter, men avslutningen til Sergi Enrich alene med keeper var ikke god nok. Eibar fortsatte å misbruke sine sjanser, og istedenfor var Barcelona nådeløse.

VG+: Mirakelet i Eibar (krever abbonement)

Først ved Lionel Messi fra krittmerket. Deretter stanget Paulinho kontant ballen i mål etter en corner.

Etter hvilen fortsatte kjøret fra hjemmelaget, og det tok ikke mer enn syv og et halvt minutt før mål nummer tre var et faktum. På returen fra Messi sitt skudd fra 16 meter sto Denis Suárez, og han hadde få problemer med å overliste keeper fra kort hold.

– Snipp, snapp, snute, og der er poenghåpet for Eibar ute, kommenterte Petter Veland på direkten for Viasat.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Odd varsler nye grep: Vurderer å hente talentspeider

Med seieren kunne Odd uansett si farvel til en eventuell nedrykksstrid. Men flere av spillerne klubben har hentet de siste årene har ikke løftet Odd til de høydene man hadde forventet.

De neste månedene blir en selvransakelsens tid i klubblokalene i Skien.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

– Vi har en diskusjon på hvordan vi kan styrke arbeidet med å hente eksterne spillere. Nå er ikke jeg så veldig opptatt av det, men jeg skjønner jo at vi må se på det. Vi greier ikke dette bare med telemarkinger, et lite fylke som Telemark. Det er noen av de siste signeringene som kanskje kunne vært annerledes. Det tror jeg vi må erkjenne, sier trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

– Det er masse vi kan bli bedre på, sier daglig leder Einar Håndlykken.

– Har dere bestemt dere for å hente inn en speider for å overvåke spillerlogistikken?

– Neeei. Hvordan vi skal gjøre det, har vi ikke helt landet.

– Hva er alternativene og vurderingene?

– Jeg tror ikke jeg skal gå så mye inn på det. Men vi kan vel oppsummere med at vi ikke har truffet hundre prosent. Så vi skal bli bedre på det – også, svarer Håndlykken.

Les også: Brann drømmer om seriefinale mot Rosenborg

I intervjusonen på Skagerak Arena sier Fagermo det slik:

– Det er ikke farlig å si at vi jobber med å styrke den biten. Det blir for mye arbeid på meg. Det å hente spillere er mye arbeid, som ikke går på selve forhandlingene. Jeg synes det er mer morsomt å ta Joshua Kitolano opp i A-stallen enn å hente Per Pettersen fra…

– Fra Frigg?

– Hehe. Frigg, ja – helt riktig, svarer Fagermo og ler av at eksempelet muligens var litt gammelt.

Den gamle Frigg-kjempen Per Pettersen ble årets spiller på VG-børsen i 1973, og er nå 71 år gammel…

Les også: Så mange mål forventer Ingebrigtsen av Bendtner

Aalesund med åtte kamper uten seier
Alt så ut til å være dønn i orden for Odd da Elbasan Rashani økte til 3-0 rett etter sidebyttet. Men så lagde samme Rashani et klønete straffespark, Mostafa Abdellaoue reduserte, og like etterpå var Fredrik Semb Berge sist på sitt tredje selvmål for sesongen.

– Første omgang er vi veldig bra. Så spiller vi forferdelig svakt de første 25 minuttene i andre omgang. Med balltap på balltap på balltap. Det gjør at Aalesund får blod på tann og kommer inn i matchen. Da de fikk straffesparket, er det match igjen. Dessverre. Sånn er det mentale i fotball. Det er interessant. Så jeg skal på studietur med mental trening nå. Jeg vil ikke si noe mer om hvor jeg skal, men jeg skal det, sier Fagermo.

– Vi spiller for eksempel en fantastisk kamp mot Vaduz i Europa-cupen på en torsdag. Så har vi helt flatt batteri mot Viking på en søndag. Hvorfor skjer det? De beste er jo gode gang etter gang etter gang. Og hvorfor skjer det at vi er så dårlige de første 25 minuttene av andre omgang? Vi må se på det.

Skadeproblemene skal også under lupen.

– Vi har fortsatt skader. Og det kommer vi til å ha hele sesongen. Det er det største problemet til Odd. Nå har vi hatt det i over ett år. Vi kan ikke fortsette sånn. Så det må ryddes og evalueres for at vi kan finne ut hvorfor det er sånn.

Aalesund har nå åtte seriekamper på rad uten seier, og det ligger an til en høst der alt handler om å overleve i Eliteserien. Neste helgs hjemmekamp mot Sogndal blir en særdeles viktig kamp.

– For at vi skal begynne å ta poeng, så må vi slippe inn færre mål. Det må være eklere å score mål på oss enn det er i øyeblikket, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til VG.

– Jeg synes ikke det hadde vært urettferdig om vi fikk med oss ett poeng her. Men nå er vi nede i bunnstriden igjen. Fra Europa-prat i vårsesongen til nedrykksprat nå. God jul, sier Bjørn Helge Riise til VG.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Molde-helten (17) refses av lagkamerat: – Det får han ikke gjøre igjen

STAVANGER (VG) (Viking – Molde 2-3) Bryne-gutten Erling Braut Håland (17) provoserte Viking-fansen etter å ha scoret vinnermålet. Det får lagkamerat Björn Bergmann Sigurdarson (26) til å reagere.
Denne saken handler om:

– Vi snakket om det etter kampen, så det får han ikke gjøre igjen. Jeg synes ikke noe om det. Det er sånne ting man ikke skal gjøre. Det er unødvendig. Han burde heller komme til oss og feire med spillerne. Men han er ung og har mye å lære, sier den islandske Molde-stjernen.

Lest denne? Viking-sjefen reagerer på dømmingen: – Latterlig

REAGERER: Molde-stjernen Björn Bergmann Sigurdarson synes ikke noe om feiringen til Erling Braut Håland.
REAGERER: Molde-stjernen Björn Bergmann Sigurdarson synes ikke noe om feiringen til Erling Braut Håland. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX
Håland kom inn fra benken og ble matchvinner med ti minutter igjen å spille. Han feiret ved å peke opp mot Vikinghordene og holde hånden bak øret, noe som førte til sterke reaksjoner blant hjemmefansen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

vi tar dem på deres banehalvdel. Og da er det lett å skape noe

Kristiansund grisebanket Tromsø i nedrykksduell

– Det er så godt å få det til i dag. Vi hadde så lyst, og gjennomførte perfekt, sa tomålsscorer Benjamin Stokke til VG etter kampen.– Det er utrolig deilig å stå her som trener nå etter en sånn forestilling, fulgte trener Christian Michelsen opp.Før kampen lå Kristiansund tredje sist med 19 poeng. Tromsø fulgte på plassen bak, under streken med 18.Vertene gikk ut i et godt tempo. Og heiet frem av et sultent hjemmepublikum tok de kontroll på kampen fra første avspark. Tromsøs´ trebackslinje ble raskt til fem, om ikke flere forsvarere.Før ti minutter var spilt fikk de også scoringen sin. Christoffer Aasbak fant Bejamin Stokke som plutselig var helt fri foran målet. 1-0-headingen satt i nota, og de mørkeblå fikk åpningen de håpet på.For fyldig kampreferat se VG Live.Trykket la seg litt etter scoringen, og Tromsø hadde muligheten til å utligne ved Magnar Ødegaard da han brant en skuddmulighet fra åtte meters hold. Ti minutter senere smalt det i den andre enden. Benjamin Stokke holdt og holdt i en ball ute til venstre, ventet på en åpning – og det fikk han. Han ga ballen til Jean Alassane Mendy som straks satte ballen rett ned i hjørnet og 2-0.

Og vondt ble til verre rett for pause for «Gutan». Benjamin Stokke, som var involvert i alt hjemmelaget foretok seg før hvilen, hoppet høyt opp på bakre stolpe og headet inn lagets tredje scoring på utsøkt vis.– Vi er offensive og står etter, vi tar dem på deres banehalvdel. Og da er det lett å skape noe, sa Stokke til Eurosport i pausen.Les også: VIFs nye stadion: – Mange trodde det var tullEnveiskjøring– Det handler om å spille litt for ryktet vårt nå. Ellers kan det bli stygge sifre, sa Tromsøs trener Simo Valakari på vei inn til andre omgang. Det gikk mindre enn tre minutter før det så – ja nettopp, styggere ut for bortelaget.Torgil Øwre Gjertsen avsluttet fra utenfor 16-meteren og på godt vis. Den la seg pent nede i Kongshavns venstre hjørne og fire mål fra KBKs tre angripere.

Like etter hadde Coly en meget stor sjanse til å sette 5-0. Det var virkelig ikke en god dag for TIL. Og spesielt tungt for forsvaret som måtte klare seg uten kaptein Simen Wangberg som sonet karantene.Med over 3751 på tribunen, sol og festfotball ble dette en av årets fineste dager for Kristiansund Ballklubb.Nå har hjemmelaget 22 poeng og skaffet seg en liten luke til Tromsø på 18. Sistnevnte har en kamp mindre spilt. Samtidig fikk KBK kontakt med lagene foran på tabellen.For detaljerte opplysninger, klikk her:
Billige Fotballdrakter Barn

la han Storbæk i bakken – og fikk både sitt andre gule kort og straffespark i mot.Det satte Flamur Kastrati via hanskene til Austbø og i mål. – Nå gleder vi oss til Brann i neste kamp. Vi tapte 5-0 der borte

Høiland: – Det begynner å haste med å vinne fotballkamper To raske mål fra Carlos Grossmüller og en straffescoring fra Sandefjords toppscorer Flamur Kastrati snudde kampen etter at Viking hadde tatt ledelsen ved debutant Ghislain Guessan.Sammen med Kristiansunds nedsabling av Tromsø (4-0) gjør det at Viking nå har sju poeng opp til kvalifiseringsplassen med ni runder igjen – en formidabel oppgave for et lag som ser mer og mer hjelpeløst ut.Gremmer seg over feil- Det er mulig, men det er klart det begynner å haste med å vinne fotballkamper, sier Tommy Høiland til VG.Viking-spissen jobbet og slet kampen gjennom, men var aldri i nærheten av å skape noe foran mål. I andre enden skapte lagkameratene flere muligheter for Sandefjord gjennom regelrett slurv og mangel på konsentrasjon.- Vi må bli mer kyniske. Vi starter bra, men så får vi én i trynet rett etterpå. Det er kjipt. På det andre målet starter det med et innkast og er litt frem og tilbake før de plutselig er alene, og det tredje er personlige feil. Det har vi ikke råd til, sier Høiland.

– Har fortsatt tro på at vi kan greie detForuten scoringen hadde faktisk ikke Viking en eneste sjanse. Laget virket motløse så fort de fikk to scoringer i mot, og da Sime Gregov fikk sitt andre gule kort forut for straffesparket Kastrati satte i mål – var det ikke mye tro igjen.- Vi kan ikke fortsette å skape problemer for oss selv. Det er det vi gjør på baklengsmålene. Og så må vi bli bedre til å kontrollere kampene når vi tar ledelsen, sier Viking-trener Ian Burchnall. Han bedyrer imidlertid at ingen har gitt opp, selv om holdningene mot slutten av kampen var langt fra betryggende. – Vi så slik ut fordi vi spilte 10 mot 11 og lå under 3-1. Vi har fortsatt tro på vi kan greie det, sier Burchnall.VG live: Vi fulgte kampen direkteMål fra spissdebutantenDet begynte imidlertid bra for gjestene fra Stavanger. Etter et knapt kvarter spilt tok debutant Ghislain Guessan ned et langt oppspill, hadde Lars Grorud i kroppen, men fikk plutselig all verdens med plass da Sandefjord-stopperen valgte å ta ut dybde. Dermed kunne den franske spissen legge ballen til rette på 20 meter, stille inn siktet og plassere ballen i mål helt nede ved keeper Ingvar Jonssons høyre stolpe.- Det er mulig jeg skulle drøyd det litt før jeg falt av, men det kom et løp på utsiden. Uansett har vi en god egenskap i laget i år, der vi bare fortsetter å gjøre det vi skal og har tro på det, selv om vi havner under, sier Grorud.Sandefjord-kapteinen spilte sin første kamp fra start etter å ha slitt med en blodsykdom siden i fjor. I mellomtiden har Sandefjord forsterket med blant andre Carlos Grossmüller, og mot Viking var det den 34-årige uruguayaneren som stjal showet.To ganger GrossmüllerPå ett kvarter i første omgang scoret han to ganger: Først da han plasserte ballen forbi Viking-keeper Iven Austbø og helt nede ved stolpen bare fire minutter etter Vikings ledermål, så da da han alene med Austbø dro en frekk tunnel. – Jeg er veldig fornøyd med kampen og tre poeng, sier en smilende Grossmüller, som tross en fortid i Bundesliga og Serie A er strålende fornøyd med å spille i Sandefjord og Eliteserien.- Det er klart jeg er motivert. Og jeg trives her, det er et stille og flott sted, fortsetter den ikke-engelsktalende uruguayaneren på enkel nok spansk til at VGs reporter kan notere det på blokken.Bohinen vil hevne Brann-tapI annen omgang prøvde Viking å flytte kantspillerne sine høyere i banen, men de to tabbene som ledet til straffesparket fjernet alt håp om poeng.  Iven Austbø sendte et utspill rett i Kastrati som tok med seg ballen inn i feltet. Sandefjord-spissen slo en pasning på tvers inn foran mål der Sime Gregov først hadde kontroll, men nølte akkurat lenge nok til at Håvard Storbæk fikk en tå på ballen.Da Gregov oppdaget faren og strakk ut foten, la han Storbæk i bakken – og fikk både sitt andre gule kort og straffespark i mot.Det satte Flamur Kastrati via hanskene til Austbø og i mål. – Nå gleder vi oss til Brann i neste kamp. Vi tapte 5-0 der borte, og for meg er det et blødende sår. Vi ble ydmyket, men her hjemme skal vi ha en sjanse til å ta dem. Og vinner vi der – da kan vi begynne å føle oss trygge, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen og sikter med det til fornyet Eliteserie-kontrakt.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter