Godset låner ut Ingebretsen til kriserammede Fredrikstad: – En stor utfordring

F.om mandag tar Bjørn Petter «BP» Ingebretsen over som hovedtrener for A-laget, og har oppgaven med å lede laget til tre poeng i serieavslutningen mot Sandnes Ulf. I beste fall skal han også geleide laget trygt gjennom en kvalik mot enten Raufoss eller Notodden slik at FFK er kvalifisert for OBOS-ligaen også i 2018.» heter det på hjemmesiden.

– Det er en stor og spennende utfordring, og en veldig spesiell situasjon. I verste fall leder vi laget i bare én kamp, men forhåpentligvis blir det tre, sier BP til Godsets hjemmeside.

Les også: «BP» plages stadig med anfall

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

Med seg får han også trener Alexander Straus. Også han er under kontrakt med Strømsgodset, der han til daglig har rollen som toppspillerutvikler.

Begge returnerer til Godset etter at OBOS-sesongen og en eventuell kvalifisering er over.

– Dette er en stor utfordring og veldig inspirerende for BP og Alex, og det viser bare hvilken kapasitet og kunnskapen vi har i klubben vår. Vi ønsker gutta lykke til i Fredrikstad, sier Godsets sportssjef Jostein Flo på hjemmesiden.

Ingebretsen har vært sykemeldt i lengre tid etter at han fikk et hjerteinfarkt i juni 2016.

Tidligere i dag fikk Fredrikstad juling av Tromsdalen i et forrykende snøvær. 0-5-tapet sendte klubben ned på direkte nedrykk, med kun én kamp igjen av sesongen.

Denne ledes altså av Ingebretsen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Hevder Ben Arfa er knust etter PSG-behandling – får advokathjelp

Jeg er redd for at gamle demoner returnerer og at han knekker sammen. Jeg er bekymret hele tiden, sier Sylvain Idangar til L’Equipe.

Den tidligere tsjadiske landslagsspilleren spilte ungdomsfotball med Hatem Ben Arfa i Lyon, og er en nær venn av PSG-spilleren.

Les også: Landslagskapteinen vraket Neymar og Messi

Han frykter at mangelen på spilletid og tillt kan få alvorlige konsekvenser for Ben Arfa.

– Det som opprører meg mest i denne vanskelige perioden, er at når vi er på tomannshånd og han ikke forteller meg at alt ikke er bra, merker jeg så godt at alt ikke er bra, sier Idanger.

Advokat: – PSG bryter loven
Ben Arfa ble klar for PSG i fjor sommer, etter å ha herjet i Nice i 2015/16-sesongen. I PSG har ting imidlertid ikke gått Ben Arfas vei.

Da han ankom klubben fikk han tydelig beskjed om at han ikke er noen Messi, og i september ble Hatem Ben Arfa henvist til reservelaget.

– Han lider i stillhet. Følelsene tar overhånd, og han sier ingenting om seg selv, forteller Idanger.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Liverpool bak fjorårets skjema: – Kan ikke bli seriemester med det forsvaret

– Det er dårlig. Dårlig, dårlig, dårlig. Det er 100 % mitt ansvar, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp etter stortapet mot Tottenham på Wembley, samtidig som han går løs på eget forsvar.

– Hadde jeg vært på banen, hadde vi unngått det første baklengsmålet. Det er så lett å forsvare seg, å stenge rom, og alt vi trenger å gjøre, er å klarere ballen, få en fot på den, men vi gjør det ikke, sier han.

– Akkurat nå tenker vi ikke på titteljakten. Vi må bare finne flyten til neste uke igjen, sier Liverpool-forsvarer Joel Matip.

Det er allerede et fjell som må bestiges dersom Liverpool og Klopp skal være med å kjempe om det gjeve Premier League-trofeet denne sesongen. Selv om sesongen bare er ni serierunder gammel, og det fortsatt er 29 kamper som skal spilles, er titteljagende Liverpool allerede i trøbbel.

Engelsk dominans i Champions League: – Kan være duket for sceneskifte

Manchester City fortsetter å se ustoppelige ut, og allerede nå er det tolv poeng som skiller Pep Guardiolas menn og Liverpool.

– Du kommer til å gjøre feil som forsvarsspiller, men Liverpool-spillerne gjør for mange. De kommer aldri til å bli seriemestere med det forsvaret, skriver Sky Sports-ekspert Gary Neville i sin spalte.

– Med historien de har, trenger Liverpool et ligagull. Ja, vi kan si at Manchester United, Manchester City og Chelsea har brukt mer penger, men Liverpool har hatt sine sjanser, og det er forsvarsspillet som har kostet dem tittelen, fortsetter han.

Tallenes tale er klar; Klopp har fått et nytt år på seg, men er likevel langt bak skjema for en gulljagende klubb. Og det har nettopp Guardiola bidratt sterkt til.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Rosenborgs neste motstandere i sjokk etter plutselig dødsfall

Konstantin Sarsanija døde lørdag i Moskva, der han også var født.

– Jeg sørger over vår sportsdirektør, en dyktig fotballmann og et fint menneske, skriver Zenit-trener Roberto Mancini på twitter.

– Dette er en forferdelig tragedie og et uerstattelig tap, sier Aleksej Miller, konsernsjef i Gazprom, selskapet som i stor grad finansierer Zenits voldsomme satsing.

RBK-Kåre: – Vi traff bra med Bendtner

Tidligere statsminister Sergej Stepasjin er også blant dem som kondolerer. Han sier ifølge Sport Ekspress:

– Zenit oppnådde sine største suksesser da Konstantin jobbet der, fastslår Stepasjin, og mener at stjerner som Martin Skrtel, Aleksander Kerzjakov og Slava Malafeev er blant dem som har mye å takke Sarsanija for.

Les også: Sverige kan fortsatt snyte Frankrike for gruppeseier

Han var nå tilbake i Zenit, som sportsdirektør, etter å ha vært trener i en rekke klubber og også vært rådgiver i den russiske ligaforeningen. Som aktiv spilte han for klubber i Sovjetunionen og Frankrike.

– Dette er et stort sjokk for meg, sier visestatsminister – og fotballpresident – Vitalij Mutko til Tass.

Også lagkapteinen Domenico Criscito er blant dem som kondolerer gjennom Zenits hjemmeside.

Les også: Putin fnyser av Rosenborgs russiske motstander

Zenit St. Petersburg har åpnet Europa League med 5-0 over Vardar Skopje og 3-1 over Real Sociedad. Rosenborg i St. Petersburg er neste motstander. Den kampen går neste torsdag.

Sportsdirektøren ble innlagt på sykehus i Moskva for et par dager siden og døde ifølge avisen Sport Ekspress av blodpropp.

– Jeg kjente Sarsanija personlig. Han var sterkt medvirkende til seriegullet i 2007 og til det laget Zenit nå har fått fram, sier Aleksander Kerzjakov ifølge den samme avisen. Klubben leder i øyeblikket den russiske ligaen og står fortsatt uten tap etter 12 spilte kamper.

Les også: Nederland-sjefen får gjennomgå etter Sverige-spådom

Zenit hentet inn mer enn ti spillere i sommervinduet. Sist uke fikk de kritikk fra president Vladimir Putin, som selv er fra St. Petersburg, fordi det er for mange utlendinger på laget. Putin samlet fotballtopper til et møte i Kreml og uttalte:

– Det var åtte utlendinger som løp utpå der mot Real Sociedad. Dere er flinke, sa Putin sarkastisk.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Dansk ekspert hyller Bendtner: – Aldeles strålende

I en kommentar skriver Allan Olsen at han mener landslagssjef Åge Hareide burde spille med Nicklas Bendtner fra start når Danmark tar imot Romania søndag kveld.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Det er snart to år siden sist Bendtner startet for danskene.

– Han vet selvfølgelig godt at han ikke var i nærheten av å være god nok, og at hans landslagspause var fullstendig rimelig. Nå står Bendtner bare et helt annet sted. Det er kanskje ikke verdens beste liga, men for første gang på evigheter har fotballnomanden levert på klubblaget over en lang periode, skriver Olsen i Ekstra Bladet.

Stort Bendtner-intervju: – Folk tror alt handler om byliv

– Ja, faktisk har nivået vært helt og aldeles strålende i Rosenborg også internasjonalt mot eksempelvis Ajax, som ble slått ut av Europa League. Innhoppene han har fått mot Polen og Montenegro under Åge Hareide, har da også holdt et visst nivå, skriver han.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter