Hat trick-Rooney hylles etter scoring fra egen banehalvdel

Det skjedde i det 66. minutt. West Ham-keeper Joe Hart var ute av eget felt for å klarere ballen, men den endte rett i beina på Wayne Rooney. Tidenes mestscorende engelske landslagsspiller viste at målteften fortsatt er til stede – og prikket ballen i nettet fra egen banehalvdel.

– For et mål, Wayne Rooney! Og for et hat trick, meldte tidligere storscorer Alan Shearer, og la ved et par klappe-emojier.

– Det er et av de vakreste målene jeg har scoret noen gang, om ikke det vakreste. Jeg har aldri truffet bedre på en fotball. Og at det gir mitt første hat trick for Everton… Jeg er overlykkelig, sier målscoreren selv.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Han som er en av oss

For Åge Hareide er et oppkom av følelser. Han ler. Han er sint. Han er engasjert. Åge Hareide er egentlig det meste av det «vanlige mennesker» er. Og derfor går Kniksen-prisen 2017 egentlig til en av oss dødelige, en som er som oss og gjør som oss.

At prisen ble delt ut av et menneske Åge Hareide har lært opp, men også har den dypeste respekt for (Solskjær), gjorde det ikke mindre sterkt følelsesmessig for mannen som egentlig hadde lagt opp som fotballtrener, men som etter det «bare» har tatt Malmö til Champions League og Danmark til VM …

Åge Hareide får stå som eksempelet på at du aldri er ferdig, hvis du ikke selv vil. Han er eksemplet på at det aldri er for sent – i fotball. Åge Hareide er eksempelet på at alt er mulig, hvis du tar sjansene som kommer – og du gir alt når den kommer.

Karrieren hans, etter skandinaviske normer, er helt enorm. Ingen i Skandinavia har vunnet det Hareide har gjort i Danmark, Sverige og Norge.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

KOMMENTATOR: VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden.

KOMMENTATOR: VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden.
FOTO: HALLGEIR VÅGENES, VG
Derfor sto også Åge Hareide der mandag kveld, på sin gamle hjemmearena Ullevaal stadion, og gråt sine gledestårer. Han tenkte trolig på alle nederlagene, men mest på alle seirene. Åge Hareide pleier å låse seg inn på et rom og skru av lyset når han taper.

Og det hender han gjør. Taper altså. Hareide er besatt av å vinne. Han har en vinnervilje så sterk at den iblant er plagsom. Og som gjør at han noen ganger må ta noen skritt tilbake fra seg selv, se seg utenfra, for å komme i vater igjen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Bakke endret strategi og fikk tre mål på seks minutter

Vi hadde Rune Bolseth som satt inne og så Aalesund-kampen på TV. Han hadde direkte kontakt med Marius Bøe i trenerteamet på benken. Da Christian Grindheim utliknet til 2-2 her og Aalesund ledet 2-1, ga jeg beskjed inn på banen om at nå måtte vi score flere. Vi gjorde noen bytter som også var med og påvirket resultatet. Jeg er imponert over hvordan spillerne svarte, sier Bakke til VG.

– Det ble en thriller. Nå har vi fått en ekstra mulighet og den skal vi ta vare på, fastslår Bakke.

Han hadde lagt opp til å gi lite informasjon fra Ålesund inn på banen. Speaker på Fosshaugane fikk ikke lov å opplyse om resultatet. Men med 20 minutter igjen å spille ble strategien endret.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Ekspert langer ut mot West Ham: – Blir ganske irritert

Jeg frykter virkelig at West Ham kan rykke ned. Jeg blir langt fra overrasket hvis de gjør det, sier Simen Stamsø Møller til VG.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Laget fra Øst-London har bare vunnet to av sine 12 første kamper og ligger dermed på 18. plass når en tredjedel av sesongen snart er unnagjort. Før landskamp-perioden sparket de trener Slaven Bilic og ansatte ringreven David Moyes, men i debuten hans tapte de 2-0 mot Watford.

Et kupp for din klubb? Disse stjernene kan bli «gratis» etter nyttår

– Et av de dummeste sitatene
Stamsø Møller har en lang liste over West Ham-problemer han reagerer på: Treneren, spillernes innstilling, den nye hjemmebanen, ledelsen og overgangene.

1) Trener David Moyes.

Den tidligere Everton-, Manchester United-, og Sunderland-treneren Moyes vakte oppsikt da han uttalte følgende på sin presentasjon som ny West Ham-trener: «Hvis det funker; bra! Hvis ikke, så får jeg se Øst-London i syv måneder, og så drar jeg et annet sted.»

Mistet stjerne: West Ham-eier refser Dimitri Payet

– Det er et av de dummeste sitatene jeg har hørt av en manager noen gang, sier Stamsø Møller, som er oppgitt over at West Ham-styret i det hele tatt ansatte Moyes:

– Det bærer preg av klassisk engelsk ignoranse. Det villeste er at de ikke plukker manageren sin basert på ferske meritter, men på tidligere suksess i en klubb (Everton) som han fikk bygge med tålmodighet og på sin måte. Hele støtteapparatet er også bare britiske menn godt opp i årene som har mislyktes i ganske stor grad i det siste.

SVAK I SUNDERLAND: David Moyes, her under en kamp mot… West Ham som Sunderland-manager forrige sesong, fikk sparken i mai etter å ha ledet klubben til nedrykk.
SVAK I SUNDERLAND: David Moyes, her under en kamp mot… West Ham som Sunderland-manager forrige sesong, fikk sparken i mai etter å ha ledet klubben til nedrykk. FOTO: LINDSEY PARNABY, AFP
2) Spillernes innstilling.

– Min følelse er at alle spiller hver for seg. Det har de gjort veldig lenge. Hele laget har det siste halvannet året vært en trist skue. Det er så åpent og giddalaust, man blir ganske irritert av å se spillere som er i en såpass stor og fin klubb, bære drakten med så lite verdighet, sier Stamsø Møller.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Willian-fyrverkeri i Baku ga Chelsea Champions League-avansement

Med et tøft borteoppgjør mot Liverpool i Premier League på lørdag så Antonio Conte sitt snitt til å la Álvaro Morata kose seg på benken i Baku.

Men selv uten stjernespissen hadde Chelsea få problemer med å slå Qarabag borte, og sikre seg avansement fra gruppe C med én kamp igjen.

Chelsea kjørte over Qarabag hjemme- vant 6-0

For da Willian kjempet seg foran Qarabag-kaptein Rashad Sadygov og gikk i bakken da forsvareren rev i Willians trøyerygg, var plutselig Chelsea én mann i overtall fra det 21. minutt.

Straffe og rødt: – Knallhardt

RETT UT: Rashad Sadygov (til høyre) måtte pent marsjere av banen da dommer Manuel de Sousa viste ham det røde kortet tidlig i kampen mot Chelsea.

RETT UT: Rashad Sadygov (til høyre) måtte pent marsjere av banen da dommer Manuel de Sousa viste ham det røde kortet tidlig i kampen mot Chelsea.
FOTO: PETER CZIBORRA, REUTERS
Dommer Manuel de Sousa pekte samtidig på straffemerket, noe Eden Hazard takket og bukket for da han trygt og sikkert trillet inn 0-1.

Hjemmefansen i Baku lot det høres tydelig at de syntes dobbeltstraffen med rødt kort og straffe var av det billige slaget, men det hjalp lite.

– Det er knallhard straff med rødt kort og straffe, mente Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Før straffen hadde Qarabag mønstret et lite press, og de hadde sendt ballen i treverket bak Tibault Courtouis, men med én mann mindre fikk de det tøft.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Deila skuffet etter Stengel-exit: – Har aldri løyet for ham

Mandag ble det klart at Herman Stengel går fra Vålerenga til Strømsgodset. Midtbanespilleren kommer gratis og skrev under på en treårskontrakt med drammenserne.

Vålerengas trener Ronny Deila er skuffet etter at 22-åringen valgte Godset ettersom Stengel var med i fremtidsplanene.

– Det må jeg innrømme var en strek i regningen. Det var vondt i går. Jeg var lei meg. Slik er det i fotball av og til, sier Deila i et lengre intervju til Vålerengas hemmeside .

Se Sogndal – Vålerenga søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport 1
– Jeg har aldri løyet for ham

22-åringen har slitt med spilletid i vår og sommer i Vålerenga, og var mye ut og inn av laget. Spesielt i vår. Men ut på høsten har Stengel spilt mer og mer. De seks siste kampene har midtbanespilleren startet.

Deila er tydelig på at han ikke kunne ha gjort noe mer og forklarer situasjonen slik:

– Dette er egentlig veldig enkelt og greit. I sommer ville selvfølgelig Herman spille mer enn han gjorde. Det ble en vurdering fra min side at han ikke var god nok der og da. Så har han spilt seg inn i laget gjennom høsten og vært en viktig brikke nå i de siste kampene. Han var mer opptatt av å få tillit og spilletid. Jeg kan ikke gi så mye mer enn det jeg har gitt ham de to siste månedene, forklarer Deila til klubbens hjemmeside.

Stengel skal ha vært i samtaler med klubben om å fortsette, men lykkes ikke å få 22-åringen til å bli. Også Vålerenga-treneren har hatt flere samtaler med spilleren uten at det var nok. Deila opplever at han ikke er blitt trodd på sine lovnader han har gitt Stengel om fremtiden.

– Jeg har pratet med ham, sagt han han er en del av vår fremtid, du bli satset på og vi skal bygge ting rundt deg. Så velger han å gå til Strømsgodset muligens på grunn av at han ikke tror på det jeg sier. Jeg har aldri løyet for ham. Jeg har stått for det jeg har sagt hele veien. Det kan ha vært tøffe beskjeder han kan ha fått også, men nå er valget tatt, sier Deila, og fortsetter:

– Jeg blir lei meg. Det er ikke noen tvil om det. Samtidig er det ingen som er større en klubben. Han har enda mye å gå på som spiller. Da er spørsmålet om han får potensialet sitt bedre ut i Strømsgodset enn her. Jeg tror jo ikke det, men det får tiden vise. Men igjen er det da plass til andre som kan ta steget frem og ut av skyggen til Herman eller Christian og gjøre Vålerenga bedre.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Arsenal bekrefter at klubben har sikret seg Sven Mislintat som ny sjefspeider. Han blir hentet fra Dortmund.

Mislintat har jobbet som speider for Dortmund i ti år og har fått æren for å ha oppdaget og hentet spillere som Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé og Shinji Kagawa til klubben.

Strålende fornøyd Wenger
Arsenals manager Arsene Wenger er strålende fornøyd med klubbens signering.

– Vi er henrykt over at Sven kommer til oss. Å utpeke og utvikle talenter er en del av vår filosofi, og Sven har en strålende merittliste over flere år. Vi ser frem til at han vil ta vårt eksisterende rekrutteringsarbeid ett skritt videre, sier Wenger til Arsenal.com.

Ansettelsen av Sven Mislintat kommer etter at Arsenals tidligere sjefspeider Steve Rowley, som har oppdaget flere store talenter i løpet av sine 25 år i klubben, har fått en ny rolle som konsulent for speiderapparatet på Emirates.

– Vi ønsker å takke Steve Rowley for sitt harde arbeid i løpet av mange år for klubben. Han har vært en nøkkelfigur i vårt rekrutteringsarbeid og har reist flere tusen mil for å finne toppspillere for oss, sier Wenger.

Dortmund: – Vi ønsket ikke å slippe ham
En talsmann for Dortmund beklager overfor den britiske avisen The Daily Mail at Sven Mislintat slutter i den tyske gigantklubben.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Linde med strafferedning – «feil spiller» tok straffen

Han var fantastisk. Men det har han vært i mange kamper denne sesongen. Han har vært «steingod» hele sesongen for oss, sier Ole Gunnar Solskjær til VG.

Linde, som belønnes med åtte poeng på VG-børsen for innsatsen, reddet et straffespark – og returen – da det gjaldt som mest med sju minutter igjen å spille.

Da hadde Lillestrøm presset hardt for en utligning over tid, og VGs sjanse-telling endte på 9-1 til hjemmelaget.

– Jeg reddet mange straffespark da jeg var yngre. Og jeg følte meg ganske trygg denne gangen også, sier Linde til VG.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

Se også: Grindheim gråtende av banen

Keeperen fikk dermed en fin revansj for tabben han gjorde i cupsemien mellom de samme lagene for to måneder siden.

Tross LSK-press og ni sjanser, vant Molde 1-0 på Åråsen, takket være en iherdig innsats av Ibrahima Wadji, og en like håpløs opptreden av LSK-keeper Arnold Origi, etter bare 14 minutters spill. Origi løp utenfor 16-meteren sin mens det var en duell mellom Wadji og LSK-backen Mats Haakenstad.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Madrid-avis hyller Ødegaard i video: – En total forvandling

Den spanske sportavisen AS, som i all hovedsak følger Real Madrid, har publisert en video der de sammenligner Ødegaard fra tiden på Real Madrids reservelag med klipp fra kamper for Heerenveen og det norske U21-landslaget denne høsten.

Karakterboken: Slik vurderes Ødegaard på A-landslaget

«Fra bløff til å forbløffe Nederland: Ødegaard er på vei tilbake gjennom den store døren», skriver AS, som kaller videoen «beviset» på at Ødegaard «gjør en fantastisk sesong i Nederland».

– Dette var Ødegaard i Castilla. Og dette er Ødegaard i dag i Heerenveen. En total forvandling som er i ferd med å gjøre ham til sensasjonen i den nederlandske ligaen, og den absolutte lederen på det norske U21-landslaget, sier avisens reporter i videoen, som blant viser denne spektakulære finten:

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Den store karakterboken til landslaget: Fem spillere får stryk

Svenskens første år har bestått av ni kamper. Motstanderne har vært Nord-Irland (to ganger), Tyskland, Tsjekkia, Aserbajdsjan, Sverige San Marino, Makedonia og Slovakia.

Pluss: Slik er agent-nettverket bak fotballgutta

Fasiten er som følger: Tre seirer, to uavgjort, fire tap og 12-13 i målforskjell. «Knapt godkjent», ifølge landslagssjefen selv. «Moi» Elyounoussi er toppscorer med fire mål. Håvard Nordtveit er den eneste som har startet alle kampene.

I løpet av året har Lagerbäck tatt i bruk 33 forskjellige spillere, og delt ut syv landslagsdebuter. Det tyder på en mindre eksperimenterende sjef enn den forrige: Per-Mathias Høgmo hadde 14 debutanter og totalt 46 forskjellige spillere etter sine ni første kamper for Norge.

Les mer: Landslagsspiller åpner for å gi seg – sjekk hvem

Her er VGs karakterbok – med begrunnelser – for de 33 landslagsspillerne med spilletid i 2017. Vurderingene er basert på prestasjoner på landslaget, situasjonen i klubbhverdagen, og hvordan vi tror de passer inn i Lagerbäcks fremtidsplaner:

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter