Deila skuffet etter Stengel-exit: – Har aldri løyet for ham

Mandag ble det klart at Herman Stengel går fra Vålerenga til Strømsgodset. Midtbanespilleren kommer gratis og skrev under på en treårskontrakt med drammenserne.

Vålerengas trener Ronny Deila er skuffet etter at 22-åringen valgte Godset ettersom Stengel var med i fremtidsplanene.

– Det må jeg innrømme var en strek i regningen. Det var vondt i går. Jeg var lei meg. Slik er det i fotball av og til, sier Deila i et lengre intervju til Vålerengas hemmeside .

Se Sogndal – Vålerenga søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport 1
– Jeg har aldri løyet for ham

22-åringen har slitt med spilletid i vår og sommer i Vålerenga, og var mye ut og inn av laget. Spesielt i vår. Men ut på høsten har Stengel spilt mer og mer. De seks siste kampene har midtbanespilleren startet.

Deila er tydelig på at han ikke kunne ha gjort noe mer og forklarer situasjonen slik:

– Dette er egentlig veldig enkelt og greit. I sommer ville selvfølgelig Herman spille mer enn han gjorde. Det ble en vurdering fra min side at han ikke var god nok der og da. Så har han spilt seg inn i laget gjennom høsten og vært en viktig brikke nå i de siste kampene. Han var mer opptatt av å få tillit og spilletid. Jeg kan ikke gi så mye mer enn det jeg har gitt ham de to siste månedene, forklarer Deila til klubbens hjemmeside.

Stengel skal ha vært i samtaler med klubben om å fortsette, men lykkes ikke å få 22-åringen til å bli. Også Vålerenga-treneren har hatt flere samtaler med spilleren uten at det var nok. Deila opplever at han ikke er blitt trodd på sine lovnader han har gitt Stengel om fremtiden.

– Jeg har pratet med ham, sagt han han er en del av vår fremtid, du bli satset på og vi skal bygge ting rundt deg. Så velger han å gå til Strømsgodset muligens på grunn av at han ikke tror på det jeg sier. Jeg har aldri løyet for ham. Jeg har stått for det jeg har sagt hele veien. Det kan ha vært tøffe beskjeder han kan ha fått også, men nå er valget tatt, sier Deila, og fortsetter:

– Jeg blir lei meg. Det er ikke noen tvil om det. Samtidig er det ingen som er større en klubben. Han har enda mye å gå på som spiller. Da er spørsmålet om han får potensialet sitt bedre ut i Strømsgodset enn her. Jeg tror jo ikke det, men det får tiden vise. Men igjen er det da plass til andre som kan ta steget frem og ut av skyggen til Herman eller Christian og gjøre Vålerenga bedre.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn