Ekspert langer ut mot West Ham: – Blir ganske irritert

Jeg frykter virkelig at West Ham kan rykke ned. Jeg blir langt fra overrasket hvis de gjør det, sier Simen Stamsø Møller til VG.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Laget fra Øst-London har bare vunnet to av sine 12 første kamper og ligger dermed på 18. plass når en tredjedel av sesongen snart er unnagjort. Før landskamp-perioden sparket de trener Slaven Bilic og ansatte ringreven David Moyes, men i debuten hans tapte de 2-0 mot Watford.

Et kupp for din klubb? Disse stjernene kan bli «gratis» etter nyttår

– Et av de dummeste sitatene
Stamsø Møller har en lang liste over West Ham-problemer han reagerer på: Treneren, spillernes innstilling, den nye hjemmebanen, ledelsen og overgangene.

1) Trener David Moyes.

Den tidligere Everton-, Manchester United-, og Sunderland-treneren Moyes vakte oppsikt da han uttalte følgende på sin presentasjon som ny West Ham-trener: «Hvis det funker; bra! Hvis ikke, så får jeg se Øst-London i syv måneder, og så drar jeg et annet sted.»

Mistet stjerne: West Ham-eier refser Dimitri Payet

– Det er et av de dummeste sitatene jeg har hørt av en manager noen gang, sier Stamsø Møller, som er oppgitt over at West Ham-styret i det hele tatt ansatte Moyes:

– Det bærer preg av klassisk engelsk ignoranse. Det villeste er at de ikke plukker manageren sin basert på ferske meritter, men på tidligere suksess i en klubb (Everton) som han fikk bygge med tålmodighet og på sin måte. Hele støtteapparatet er også bare britiske menn godt opp i årene som har mislyktes i ganske stor grad i det siste.

SVAK I SUNDERLAND: David Moyes, her under en kamp mot… West Ham som Sunderland-manager forrige sesong, fikk sparken i mai etter å ha ledet klubben til nedrykk.
SVAK I SUNDERLAND: David Moyes, her under en kamp mot… West Ham som Sunderland-manager forrige sesong, fikk sparken i mai etter å ha ledet klubben til nedrykk. FOTO: LINDSEY PARNABY, AFP
2) Spillernes innstilling.

– Min følelse er at alle spiller hver for seg. Det har de gjort veldig lenge. Hele laget har det siste halvannet året vært en trist skue. Det er så åpent og giddalaust, man blir ganske irritert av å se spillere som er i en såpass stor og fin klubb, bære drakten med så lite verdighet, sier Stamsø Møller.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn