Han som er en av oss

For Åge Hareide er et oppkom av følelser. Han ler. Han er sint. Han er engasjert. Åge Hareide er egentlig det meste av det «vanlige mennesker» er. Og derfor går Kniksen-prisen 2017 egentlig til en av oss dødelige, en som er som oss og gjør som oss.

At prisen ble delt ut av et menneske Åge Hareide har lært opp, men også har den dypeste respekt for (Solskjær), gjorde det ikke mindre sterkt følelsesmessig for mannen som egentlig hadde lagt opp som fotballtrener, men som etter det «bare» har tatt Malmö til Champions League og Danmark til VM …

Åge Hareide får stå som eksempelet på at du aldri er ferdig, hvis du ikke selv vil. Han er eksemplet på at det aldri er for sent – i fotball. Åge Hareide er eksempelet på at alt er mulig, hvis du tar sjansene som kommer – og du gir alt når den kommer.

Karrieren hans, etter skandinaviske normer, er helt enorm. Ingen i Skandinavia har vunnet det Hareide har gjort i Danmark, Sverige og Norge.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

KOMMENTATOR: VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden.

KOMMENTATOR: VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden.
FOTO: HALLGEIR VÅGENES, VG
Derfor sto også Åge Hareide der mandag kveld, på sin gamle hjemmearena Ullevaal stadion, og gråt sine gledestårer. Han tenkte trolig på alle nederlagene, men mest på alle seirene. Åge Hareide pleier å låse seg inn på et rom og skru av lyset når han taper.

Og det hender han gjør. Taper altså. Hareide er besatt av å vinne. Han har en vinnervilje så sterk at den iblant er plagsom. Og som gjør at han noen ganger må ta noen skritt tilbake fra seg selv, se seg utenfra, for å komme i vater igjen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter