Brendan Rodgers om Kristoffer Ajer før derbyet: – Toppklasse

Han er bare 19 år, men forsvarer seg godt og leser spillet bra. Han er rask og du ser hvordan han bruker ballen. Han identifiserer rom og når han skal gå angripe i dem, slik at vi blir en ekstra mann, sier Brendan Rodgers, Celtic-trener, ifølge Herald Scotland.

Husker du? Ajer imponerte mot RBK

Rælingen-gutten mannen har spilt 90 minutter i fem av Celtics siste syv kamper. I de tre siste kampene har Ajer vært med å holde nullen for Glasgow-klubben. Senest under 2-0-seieren mot Dundee andre juledag.

– Han var toppklasse, var han ikke? Han er veldig trygg, og jeg liker konsentrasjonen hans nå, sier Rodgers, som trente Liverpool frem til 2015.

Les også: Ajer lovprises av lagkompis

Ajer spilte midtbane og spiss i Start før han ble hentet til Celtic sommeren 2016 for rundt åtte millioner norske kroner. I Celtic og Kilmarnock, hvor han var på lån våren 2017, har han blitt midtstopper.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakter til lag

Mer United-trøbbel – Mourinho hyller spillerne

Ut av ligacupen mot Bristol City sist onsdag, så glapp to poeng da Leicester utlignet til 2-2 i siste sekund lille julaften og på «Boxing Day» ble det samme sifre på hjemmebane mot Burnley.

Innbytter Jesse Lingard reddet ett poeng med to mål i 2. omgang, det siste på overtid.

– Jeg har ikke noe negativt å si om spillerne mine. Jeg kan bare rose dem for «spiriten» de viste, særlig etter den dårlige følelsen det må være når Burnley scorer sine mål, mens vi misbruker store sjanser. Jeg vet ikke hvordan de (Burnley) fikk det til, det var en ball som traff her og der og et frispark, oppsummerer José Mourinho på pressekonferansen.

– Mine spillere kjempet mot den dårlige følelsen det ga, og mot 0-2 ved pause. Jeg kan bare rose den innsatsen de la ned, selv om resultatet er skuffende, sier portugiseren.

For riktignok har Sean Dyche» lag imponert stort denne sesongen, men alt annet enn seier var bra nok for Mourinhos lag. Nå er det 12 poeng opp til ledende Manchester City, før den ubeseirede serielederen møter Newcastle borte i morgen kveld.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter barn

Rodgers storfornøyd med Ajers utvikling: – Venter oss veldig mye

Jeg synes han var strålende. Han er rask, han kan føre ballen og åpne rom, og dere ser hvordan han vinner i lufta. Vi venter oss veldig mye av ham, sa manageren.

Ajer fikk begrenset spilletid tidligere i høst, men ble hentet inn i laget etter 0-4-smellen mot Hearts forrige helg. Det var Celtics første tap mot skotsk motstand på 70 kamper.

Siden har 19-åringen imponert i to seierskamper mot Partick Thistle og serietoer Aberdeen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige draktsett fotball

Brennhete «Moi» bekrefter interesse fra storklubber: – Ikke rykter lenger

Ferien min blir ikke helt den vanlige hvor man får slappet av. Det er allerede litt telefoner og sånt. Jeg prøver å koble av nå, og tar ting litt som det kommer. Det skal gå via klubben først. Men jeg er forberedt på at det kan bli en travel januar måned, sier Elyounoussi til VG.

Les mer: Basel setter ellevill prislapp på «Moi»

Klubber fra alle de største ligaene i Europa står i kø, og han legger ikke skjul på det. Med fem mål og ni målgivende pasninger er han poengkonge i sveitsisk Super League. Han var også målscorer og banens beste spiller da Basel sikret avansement i Champions League.

Ifølge den sveitsiske avisen Blick følger Southampton tett med på Elyounoussi. Leicester og Newcastle har også blitt nevnt i forbindelse med norskmarokkaneren.

– Jeg kan ærlig si at jeg vet om interesse fra forskjellige ligaer, inkludert Premier League. Det er ikke rykter lenger. Jeg vet om interesse fra andre steder også. Det er en god posisjon å være i. Jeg er fornøyd med det, sier Elyounoussi.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakter med trykk

Sendte Manchester United ut av ligacupen etter thriller-avslutning

Det er utrolig, jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi spilte brilliant, slik vi har gjort hele sesongen, sa Korey Smith til BBC etter kampslutt.

Han spilte hovedrollen i den vanvittige thrilleren som utspilte seg på Ashton Gate onsdag kveld.

Etter en kamp som hadde bølget fram og tilbake, med stangskudd, tverrliggertreff, Bristol-ledelse og Zlatan-scoring, kulminerte dramaet med scoring etter 92 minutter og 30 sekunder.

Mens de fleste hadde begynt å omstille seg for ekstraomganger, tok Korey Smith ned ballen med brystkassa, vendte opp og hamret ballen forbi keeper Sergio Romero til 2-1-ledelse.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Et lite minutt senere blåste dommer Mike Dean av kampen, og vaktene greide ikke å holde igjen hjemmefansen som stormet banen. Manager Lee Johnson løp og løp med knyttede never, og Bristol-supporterne hev seg over sine helter på Ashton Gate-gresset.

– En overveldende følelse av stolthet, å slå Manchester United er utrolig. Guttene ville ikke ha ekstraomganger, og scenene som utspilte seg etter den scoringen var ikke til å tro, sier manager Lee Johnson.

– De var litt heldige, men de kjempet mye for å være det. Vi traff stolpen to ganger. Men de spilte brilliant, de kjempet som om det var deres livs kamp, noe det antakelig også var, sier United-manager José Mourinho ifølge BBC.

– En nydelig dag for fotballen. Et lag fra de lavere divisjonene vant. En stor dag for dem, sier han.

Bristol City er nå klare for semifinale i ligacupen – sammen med Manchester City, Arsenal og Chelsea. Championship-klubben alene igjen sammen med Premier League-gigantene.

Sent onsdag kveld ble semifinalene trukket – Chelsea skal møte Arsenal, mens Bristol City møter Manchester City.

Zlatan fra start
Manchester United gjorde hele ti bytter onsdag fra laget som slo West Bromwich i helgens Premier League-kamp – men det var likevel ikke noe dårlig mannskap José Mourinho sendte ut på Ashton Gate.

Blant annet var endelig Zlatan Ibrahimovic tilbake i en startoppstilling, det er en god stund siden sist. I tillegg var Paul Pogba spilleberettiget igjen etter å ha sonet ferdig suspensjon.

Sett denne? Derfor er United avhengige av Paul Pogba

Men gjestene fra Manchester, som ligger på andreplass i Premier League, fikk ingen lett oppgave mot et Bristol-lag i svært god flyt. De har vunnet de fire siste kampene sine i Championship, og ligger på tredjeplass – i tillegg hadde de slått ut tre Premier League-lag på veien mot kvartfinalen i ligacupen.

Både Watford, Stoke og Crystal Palace har vært nødt til å notere cup-exit etter å ha møtt Bristol.

Les også: Bayern under Heynckes: 16 kamper – 15 seire

I kveld gikk hjemmelaget respektløst til verks, og plaget United-spillerne fra første sekund. Gjestene fikk ikke påspandert en eneste meter, så snart de fikk ballen var Bristol-spillerne på dem som veps.

Likevel var det United som kom nærmest i første omgang – ved dagens kaptein, Zlatan Ibrahimovic, men tverrliggeren var i veien. Ti minutter senere smalt det igjen. Denne gangen var det Rashford som fikk aluminiumet til å dirre, med en suser av et langskudd som traff stangen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Bekrefter overgang: Valgte bort Eliteserien til fordel for OBOS-ligaen

Daniel Edvardsen bekrefter overfor Eurosport.no at han skriver under for Sandnes Ulf etter nyttår.

Etter å ha spilt for Bodø/Glimt siden 2013 er Daniel Edvardsenklar for Sandnes Ulf.

Høyrebacken bekrefter overfor Eurosport.no at han vil skrive under en toårskontrakt med klubben etter nyttår.

26-åringen har slitt med lite spilletid og forklarer at det veide tungt da han skulle bestemme seg for veien videre.

– Det har vært såpass dårlig med spilletid, da var det på tide å se seg om setter noe nytt, sier han og legger til:

– Det var interesse allerede i sommer og jeg har vært i flere samtaler med dem. Jeg liker måten de satser på med ny stadion og mål om å komme seg opp i Eliteserien, det håper jeg å kunne bidra med.

Det var Stavanger Aftenblad som omtalte overgangen først.

Edvartsen fikk en vanskelig start i Bodø/Glimt. Etter en uke ble han skadet, en skade som holdt han på sidelinjen i ett år.

– Det tok lang tid å kjempe seg tilbake, men det gikk. Jeg fikk en god del spilletid de siste to sesongene, men i år har det vært minimalt, uttalte han på klubbens hjemmeside i sommer, da det ble klart at han ikke forlenger kontrakten med de gule og svarte.

– Det har vært en fantastisk sesong for laget, men for min egen del er jeg langt fra fornøyd. Det er ikke nok for meg å sitte på benken.

Bodø/Glimt rykket opp til Eliteserien etter en overlegen seier i OBOS-ligaen med 24 poeng ned til Start som også spiller i Norges øverste sesong neste sesong.

Men Edvartsen vil heller ha flere spilleminutter i OBOS-ligaen, enn å sitte på benken i Eliteserien.

Sandnes Ulf klarte kvalikplass med sin femteplass denne sesongen, ett poeng bak Ranheim som også rykket opp og fire poeng bak Start.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakt barn

Lukaku tilbake i «scorings-steamen»

Det er mye psykologi i det å bli målt på antall scoringer. Manchester Uniteds midtspiss er et godt eksempel på det.

* Han scoret i 12 av de 13 første kampene for United og Belgia denne sesongen – totalt 16 mål mellom 8. august og 10. oktober.

Så var det plutselig full stopp.

* Fra 14. oktober til 5. desember, 12 kamper, scoret Lukaku kun i én, et mål hjemme mot Newcastle.

5. desember scoret Lukaku endelig igjen. Og hva har skjedd siden?

SCORET IGJEN: Manchester Uniteds Romelu Lukaku mot West Bromwich på The Hawthorns søndag kveld.

SCORET IGJEN: Manchester Uniteds Romelu Lukaku mot West Bromwich på The Hawthorns søndag kveld.
FOTO: NICK POTTS, AP
* På de fire siste kampene har han scoret i tre. Og da kan vi nok regne med at belgieren fortsetter med scoringer i noen kamper. All kritikken mot Lukaku til tross: Han har et snitt på 0,57 mål pr start i sin A-lagskarriere, som startet i 2009.

Scoringen hans mot West Bromwich, klubben han fikk gjennombruddet for da han var på utlån fra Chelsea, den som sprakk nullen på The Hawthorns, var av det vakre slaget og kom etter 28 minutter. Marcus Rashford, som er blitt veldig flink til å prikke innlegg (dette var hans sjette målgivende i Premier League denne sesongen) slo et perfekt legg, Lukaku gjorde det Lukaku kan best: Steg til værs og stanget ballen i vinkelen.

Tidligere United-keeper Ben Foster var sjanseløs.

Syv minutter senere doblet Manchester United ledelsen, da et skudd fra Jesse Lingard gikk via stopperen Ahmed Hegazi og fintet ut keeper Foster, som forgjeves prøvde å få den ene armen høyt nok til å stoppe skuddet, men forgjeves.

Lingard, som ble en slags matchvinner mente United ble liggende for dypt etter pausen.

– Vi skal jobbe med det på trening denne uken. Men vi forsvarte oss veldig bra, spesielt på dødballer, mener Lingard.

– Vi spilte en av våre beste 1. omganger denne sesongen, og vi kontrollerte kampen, sier Manchester Uniteds midtbanespiller, Ander Herrera.

Kampen endret veldig karakter etter pause. Om det var fordi manager Alan Pardew satte inn veteranen Gareth Barry (36) til sin 644. Premier League-kamp, er usikkert. Men en ballsikker Barry fikk i hvert fall kampen inn i et annet spor, og det var også han som reduserte til 1–2 12 minutter før slutt.

– Vi burde klart å kontrollere det bedre etter pause. Vi vinner, men det er fortsatt ting vi kan rette på, sier Herrera.

West Bromwich presset på, Manchester United slet for å holde unna, men de holdt ut. Og de tre poengene er selvsagt viktigst, for et lag og en manager som også denne sesongen har fått en del kritikk. Dermed er avstanden til serieleder Manchester City fortsatt 11 poeng – og Manchester United er nummer to på tabellen.

– Jeg syns vi fortjente å vinne, fordi vi var det beste laget kampen sett under ett. Men vi visste også at Alan Pardew hos West Bromwich ville prøve å endre kampbildet, noe han delvis klarte, og vi visste at de var farlige på dødballer.

Vi hadde noen sjanser til å avgjøre kampen, uten at vi klarte det. Men jeg syns vi var best, og vi fortjente seieren, sier Manchester United-manager José Mourinho.
For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakt barn med navn

Åsen klar med ny kontrakt – blir blant klubbens best betalte

Jeg er glad for at Gjermund har signert for oss. Han hadde en sterk sesong i år og jeg tror han bare vil bli bedre og bedre. Han er en flott person på og utenfor banen, og det er slike typer vi ønsker å ha i klubben, sier trener Simo Valakari.

For en uke siden skrev Eurosport.no at Åsen, et av Eliteseriens heteste overgangsobjekter, vurderte en retur til nyopprykkede Ranheim. Byrival Rosenborg skal også ha meldt seg på i kampen om den offensive midtbanespilleren.

Like før skal Brann ha lagt inn bud på Tromsøs store spiller denne høsten, i håp om å finne en potensiell erstatter for Fredrik Haugen, men trønderen blir altså å se under Valakaris ledelse også de to neste sesongene.

– Føles riktig

Mannen som nærmest snudde Tromsøs svake vårsesong på egenhånd, uttalte nylig til Nordlys at det var 50/50 sjanse for at han forlenget med Tromsø. Utenom det har Åsen vært stille om sin fremtid, frem til nå.

– Jeg har stor tro på prosjektet til Simo. Det er noe uforløst over TIL, og klubben, supporterne og byen fortjener noe mer enn å være i sumpa. Og det vil jeg være en del av, sier Åsen.

Han påpeker likevel at det har vært et vanskelig valg å ta.

– Det har vært en del att og frem og flere klubber har vært med i bildet. Det er veldig godt å endelig ha tatt et valg og TIL føles å være riktig for meg, legger han til.

Håper Bakenga blir

I pressemeldingen sier Åsen at han håper kameraten Mushaga Bakenga også forlenger med Tromsø.

– Han sa at dersom jeg ble, blir han også. Så nå spiller jeg ballen over til han, sier han.

Sportssjef i Tromsø, Svein-Morten Johansen, håper Åsen-signeringen vil ha en smittende effekt på spillerne som fremdeles ikke har bestemt seg for fremtiden i klubben. Det gjelder nevnte Bakenga og toppscorer Thomas Lehne Olsen.

– Det blir nå spennende å se hva som skjer med Mushaga Bakenga og Thomas Lehne Olsen. Det er et veldig godt signal at en ettertraktet spiller som Åsen velger TIL og det sier noe om hva han tror TIL kan bli i årene som kommer, sier Johansen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: draktsett fotball

Kamara og Skjelvik kan bli lagkamerater i LA Galaxy

LA Galaxy har allerede sikret seg Jørgen Skjelvik fra Eliteserie-mester Rosenborg, og nå skal de være lystne på å hente landsmann Ola Kamara fra MLS-rival Columbus Crew.

Flere kilder, blant andre The Guardian-journalist Jeff Rueter, bekrefter overfor VG at LA Galaxy er på spissjakt, og øverst på ønskelisten står Ola Kamara, som har hamret inn mål for Columbus Crew.

– Det er alltid morsomt med mye interesse når man har gjort det bra. Det er jo et kompliment i seg selv, sier Kamara til VG, og legger til at han ikke ønsker å kommentere noe utover det.

Les også: Kamara slår tilbake mot USA-kritikk

VG har fått bekreftet at LA Galaxy har tatt kontakt med Kamaras representanter og gitt uttrykk for at de er svært interessert i ham.

Skjelvik: – Hadde vært veldig hyggelig
Hvittrøyene fra Los Angeles hadde en miserabel 2017-sesong, og for første gang på åtte år tok de seg ikke videre til sluttspillet.

Så du denne? Jo Inge Berget kan være på vei til MLS

Kamara – som returnerte til det norske landslaget i år – var en viktig bidragsyter da Columbus Crew tok seg til semifinale i sluttspillet. Der ble de imidlertid slått ut av Toronto, som til slutt gikk helt til topps og tok en historisk trippel i USA.

Jørgen Skjelvik, som allerede er klar for «Los Galacticos», sier til VG at han håper på å bli gjenforent med Kamara, som han spilte sammen med i Stabæk.

– Hvis det skulle skje, så hadde det selvfølgelig vært veldig hyggelig. Det å eventuelt bli gjenforent med ham vil nok hjelpe på trivselen.

– Kunne en norsk duo som dere satt fyr på MLS?

– Ola har vist at han kan prestere på høyt nivå, og kommer til å fortsette å score mål uansett hvor han ender opp neste år. Så gjenstår det å se om jeg klarer å bli en del av et forsvar som holder tett bakover, sier Skjelvik.

Les også: Eksklusivt intervju med «bortglemte» Kamara (VG+)

Kamara vet hvor målet står, og banket inn 18 mål på 34 kamper denne sesongen, og i fjorårets debutsesong ble han kåret til MLS» heteste. Det er garantert en spiller Crew-fansen ikke vil miste:

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakter barn

Manchester City skrev historie i Premier League

15 seirer på rad gir oss masse trygghet. Hvis folk blir glade av å se på oss er det den beste gaven for oss, sier Pep Guardiola, City-manager, til BBC.

Før onsdagens lekestue borte mot Swansea delte de 14 strake seirer i ligaen med Arsenals prestasjon mellom 10. februar-24. august 2002.

Guardiola er dermed manageren bak flest ligaseirer på rappen i Spania (16 med Barcelona), Tyskland (19 med Bayern) og England.

VGs kommentator: Guardiola har skapt et brutalt monster

Serielederen har kun gitt fra seg to poeng, i andre serierunde mot Everton, de første 17 rundene og er 11 poeng foran byrival Manchester United. Det gir fortsatt håp om å gå en hel sesong uten tap slik Arsenal gjorde i 2003/04-sesongen.

Følger City samme poengskjema denne sesongen vil de ende opp med 109 poeng, 14 flere enn rekorden til Chelsea fra 2004/05. Tidenes klareste Premier League-triumf har Manchester United fra de vant 18 poeng foran Arsenal i 1999/2000-sesongen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn