Enorm spillerflukt: «Alle» Liverpool-spillerne fra sølvsesongen er borte

Mandag ble Daniel Sturridge klar for West Bromwich på et lån ut sesongen. Han var – sammen med Raheem Sterling og Luis Suárez – en del av en dødelig Liverpool-trio i sølvsesongen. Siden har skader ødelagt mye for engelskmannen, som Alsaker mener uansett ikke passer inn i Klopps spillestil.

Hvor mange sjanser får Klopp? – Man går til slutt lei av denne klovnen på sidelinjen

Likevel stiller han seg kritisk til avgjørelsen om å la ham gå.

– Sturridge sendes på lån, og det er greit ettersom han ikke har en fremtid under Klopp, men han er jo mye mer målfarlig enn de som sitter igjen (Danny Ings, Dominic Solanke). Får de en skade på Roberto Firmino nå, så er det altfor tynt til å være med å kjempe. De er helt avhengig av den fronttrioen med Mohamed Salah, Sadio Mané og Firmino – og de må fyre på alle sylindere resten av sesongen, sier han.

LES OGSÅ
Philippe Coutinho klar for Barcelona: – Høyst dramatisk for Liverpool
Liverpool har nå en dødelig trio – men de var en kvartett. Og Alsaker er mest av alt kritisk til salget av Philippe Coutinho.

– For meg er det helt håpløst å selge Coutinho hvis man har ambisjoner. De risikerer så mye – frem for alt risikerer de å bli nummer fem eller seks i ligaen. De er ute av FA-cupen også, så trofémuligheten er minimal, sier han.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Ingebrigtsen og Rosenborg hentet 19-åring: – En vinnermentalitet i klubben

Midtstopperen Besim Serbecic er blitt Rosenborg-spiller. Trønderne bekrefter at 19-åringen har signert en fireårskontrakt med klubben.

Mandag bekreftet bosnieren til Eurosport.no at han var i samtaler med RBK om en mulig overgang. Tirsdag kveld fullførte han den medisinske testen på Lerkendal.

– Håper selvfølgelig at Rosenborg skal fortsette å vinne titler
19-åringen kommer fra den bosniske klubben FK Radnik Bijeljina. Onsdag reiser han til Gran Canaria der RBK er på treningsleir, hvor han får hilse på sine nye lagkamerater. Den ambisiøse bosnieren har store forventninger til seg selv og sin nye klubb.

– Først og fremst har jeg som mål å spille meg inn på laget. Jeg skal gi alt for å klare det. Så håper jeg selvfølgelig at Rosenborg skal fortsette å vinne titler. Det er en vinnermentalitet i klubben, sier Serbecic til klubbens hjemmeside .

Klubben har vært på utkikk etter en midtstopper. Både Jørgen Skjelvik og Johan Lædre Bjørdal forlot klubben etter fjorårets sesong. Førstnevnte dro til LA Galaxy, mens sistnevnte trolig bli klar for Zulte Waregem innen kort tid. Sportslig leder i RBK forteller at de har fulgt 19-åringen over tid. Bosnieren har U-landskamper for sin nasjon.

– Besim har prestert på et høyt nivå en stund allerede til tross for sin unge alder, og vi har fulgt han en god stund. Dette er en spiller med størrelse, fart, kraft og som er duellsterk. En spiller vi vet er attraktiv i markedet, sier Stig Inge Bjørnebye.

Se Rosenborg i Eliteserien med Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang
Hentet 19 år gammel danske
Senere tirsdag kveld ble det også klart at Rosenborg har signert backen Malte Amundsen. Også han har signert en fireårskontrakt. 19-åringen kommer fra Køge som spiller på nivå to i Danmark.

– Jeg er en venstreback fra en en liten klubb i Danmark som heter Køge. Jeg elsker å spille fotball og har kommet hit for å spille fotball. Jeg har speed, power og er best med ballen i beina, sier Amundsen til klubbens hjemmeside.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakter med trykk

Flere Eliteserie-klubber i «utlendingstrøbbel»

Det er syv uker til seriestart i Eliteserien, så varsellampene blinker ikke ennå. Men klubbene har en jobb å gjøre for å redusere antall utlendinger til ni før troppen skal registreres til vårsesongen.

– Det legger noen føringer for hvordan vi skal tenke. Norske spillere som holder nivået, er ofte for dyre, så vi er avhengige av å ha mange utlendinger i troppen, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

FAKTA
Antall utlendinger i troppen
Det er bare lov å ha ni utenlandske spillere i troppen som registreres til Eliteserie-spill. Tre klubber har for øyeblikket for mange utlendinger i troppen. Brann og Lillestrøm ligger like under grensen. Her kan du se hvilke spillere det gjelder:

Molde (11):
Andreas Linde (Sverige)
Sonni Nattestad (Færøyene)
Christoffer Remmer (Danmark)
Babacar Sarr (Senegal)
Isak Ssewankambo (Sverige)
Christopher Telo (Sverige)
Joona Toivio (Finland)
Mattias Moström (Sverige)
Thomas Amang (Kamerun)
Óttar Magnús Karlsson (Island)
Ibrahima Wadji (Senegal)
Sarpsborg (11):
Stefan Cupic (Serbia)
Andreas Albech (Danmark)
Amin Askar (Etiopia)
Nikola Tkalcic (Serbia)
Erikson Spinola Lima (Kapp Verde)
Usman Mohammed (Nigeria)
Matti Lund Nielsen (Danmark)
Mikkel Agger (Danmark)
Kachi (Nigeria)
Patrick Mortensen (Danmark)
Rashad Muhammed (Frankrike)
Start (11):
Tapio Heikkilä (Finland)
Elliot Käck (Sverige)
Damion Loew (Jamaica)
Afeez Aremu (Nigeria)
Abubakar Ibrahim (Nigeria)
Isaac Twum (Ghana)
Dennis Antwi (Ghana)
Kristán Finnbogason (Island)
Kevin Kabran (Sverige)
Isac Lidberg (Sverige)
Gudmundur Tryggvason (Island)
Brann (8):
Bismar Acosta (Costa Rica)
Vidar Ari Jonsson (Island)
Taijo Teniste (Estland)
Vito Wormgoor (Nederland)
Amer Ordagic (Bosnia)
Ludcinio Marengo (Nederland)
Gilli Rólantsson (Færøyene)
Deyver Vega (Costa Rica)
Lillestrøm (8):
Matvei Igonen (Estland)
Marko Maric (Kroatia)
Arnold Origi (Kenya)
Stefan Antonijevic (USA)
Charles Ezeh (Nigeria)
Ifeanyi Mathew (Nigeria)
Gary Martin (England)
Ebiye Moses (Nigeria)
Klubben har for øyeblikket elleve utenlandske spillere i troppen. Det betyr at minst to av dem enten må selges eller lånes ut før seriestart. Men trolig blir det enda flere, for Berntsen påpeker at de «definitivt» vil signere flere spillere fra utlandet.

– Det legger noen begrensninger, og det ville kanskje vært gunstig for oss å ha for få utlendinger nå, men det er en fin utfordring, sier sportssjefen.

Molde «må selge»
Molde er i samme situasjon som Sarpsborg. Med elleve utlendinger er de nødt til å «slanke» denne delen av troppen. Det bekymrer ikke daglig leder Øystein Neerland nevneverdig.

– Vi må selge noen spillere, men vi føler at vi har noen som er attraktive, så jeg tror ikke vi får problemer. Vi har allerede fått forespørsler for flere av dem. Vi forsøker å komme i mål med planene i god tid før markedet stenger, sier han.

RELATERT
Full konflikt etter streik og Stabæk-overgang: – Lavmål
Det er kanskje ikke tilfeldig at Molde primært har jaktet norske spillere denne vinteren: Kristoffer Haugen er allerede klar, Magnus Wolff Eikrem og Mathias Normann er på vei, og Fredrik Ulvestad har blitt nevnt som mulig signering.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Fortsetter stopperjakten – tester landslagsspiller

Sarpsborg 08 har estiske Joonas Tamm på prøvespill denne uken.
Midstopperen kommer fra toppklubben Flora Tallin i hjemlandet Estland og skal trene med Sarpsborg 08 denne uken, melder SA.

25-åringen har tidligere spilt i Sverige for blant annet Norrköping i perioden 2011-2014, men slo aldri gjennom i klubben og var på flere utlån i perioden.

Sportssjef Thomas Berntsen beskriver midtstopperen som svært bra fysisk.

– Joonas er en stor og sterk forsvarsspiller. Jeg så laget hans spille kamp i Estland forrige sesong. Dersom vi kommer til å hente spillere fra Estland blir det trolig forsvarsspillere. De har bra fart og fysikk. Angrepsmessig er ikke nivået like høyt i Estland, sier Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Les også: Eurosport erfarer: Larsen aktuell for Eliteserie-retur
Ifølge Berntsen har Tamm 15-20 landskamper for Estland, og spilte for landslaget så sent som for en ukes tid siden, da laget spilte 1-1 mot Sverige i en treningskamp i Saudi Arabia.

Berntsen ønsker ikke å si hvor aktuelt det er å signere spilleren. Eurosport.no var i kontakt med sportssjefen onsdag ettermiddag, etter at Tamm hadde prøvd seg på trening.

– Jeg kommenterer ikke spillerlogistikk, sier Berntsen til Eurosport.no

Sarpsborg 08 har mye penger å bruke etter at Krepin Diatta og Sigurd Rosten ble solgt til henholdsvis Club Brugge og Gent.

Tirsdag ble midtstopper Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08 etter overgangen fra Sogndal.

Estiske Tamm er ikke den eneste midtstopperen Østfold-klubben vurderer å signere i tillegg til Utvik. Den tidligere Strømsgodset-stopperen Lars Sætra er ferdig i Kina, og skal etter det Eurosport.no erfarer være en av spillerne Sarpsborg 08 vurderer å hente.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakt barn

Magnus Powell tar over Sandefjord: – Ikke kommet for å bli nummer ti

Det bekrefter Sandefjord tirsdag.

– Vi har vurdert over 30 trenere. Mange godt kvalifiserte trenere. Vi har vært heldig siden vi har hatt et godt grunnlag for å velge, sier Per Ketil Berg, daglig leder i Sandefjord.

– Jeg er utrolig glad. Det er en stolt dag for meg. Jeg føler dette er belønningen for at jeg har jobbet veldig hardt. Jeg er glad for å få muligheten til å jobbe på de store stadionene, sier Powell, som har signert for to år.

Lars Bohinen valgte å ta over Aalesund, som rykket ned sist sesong, før jul. Han hadde trent Sandefjord siden 2014. Sandefjord endte som nummer 13 i fjorårets Eliteserien.
– Jeg har ikke kommet hit for å bli nummer ti på tabellen. Jeg har høyere ambisjoner, sier den påtroppende treneren.

Han tok selv kontakt med Sandefjord og ytret sitt ønske om jobben.

Powell er svensk, men har brukt mye av fotballivet sitt i Norge. Han spilte til sammen syv år i Lillestrøm og Lyn. I 2010 ble han med i trenerteamet til Lillestrøm.

– Vi er veldig fornøyd med å få han hit. Vi opplever at vi er en god match, sier Berg.

RELATERT
Kastrati spilte med kun ti prosent syn på det høyre øyet
Powell trente Egersund i 2. divisjon i 2015. De to siste årene har han trent Obos-klubben Levanger før kontrakten gikk ut etter sist sesong.

– Jeg er en perfeksjonist som er strukturert. Jeg er veldig hard og ærlig, men har samtidig verdens største bamsehjertet, er Powells karaktisering av seg selv.

43-åringen legger til at han har brukt flere ulike formasjoner i sin trenerkarriere.

Geir Ludvig Fevang, assistenttrener, har hatt treneransvaret i Sandefjord de første ukene av 2018.

PS! Sist uke signerte Sandefjord islandske Emil Pálsson (24). Han er midtbanespiller.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Åsane-kapteinen tar steget opp i Eliteserien

Det bekrefter den nyopprykkede Eliteserie-klubben på sine hjemmesider fredag.

Foto: Bjørn Erik Nesse/Åsane Fotball

– Det er et stort steg. Det er det for alle spillere som kommer fra nivået under. Noen tar det og andre ikke, jeg vet at jeg kommer til å ta det. Nå må vi bare se hvor lang tid det tar. Etter en god vinter er alt mulig, sier 24-åringen.

Og fortsetter:

– Nå skal jeg vise at jeg duger. Det er å være i en ny klubb er en ny utfordring, ny hverdag og ny by. Nå skal jeg ta fatt på nye utfordringer her. Jeg håper jeg kommer inn med god og ny energi i gruppen. Både på og utenfor banen.

Les også: Toppscoreren forlater Molde: – En sjanse jeg bare måtte ta
Eurosport.no kunne tirsdag erfare at midtstopperen ville bli presentert som Glimt-spiller denne uken.

– Nå har jeg hatt noen fantastiske år i Åsane og det har vært en opplevelse. Men jeg føler meg klar for nye utfordringer, sa han.

Nå er overgangen altså i boks. Etter fem sesonger i Åsane tar Wollen Steen turen opp i Eliteserien.

– Jeg er lettet over at det medisinske er i orden. Det er fem år siden jeg kom inn i en ny klubb sist så det er litt uvant. Foreløpig har jeg blitt tatt utrolig godt imot. Dette lover bra!

Les også: Lillestrøm hentet mulig Origi-erstatter
24-åringen følger dermed etter trener Kjetil Knutsen, som gikk samme vei foran forrige sesong. Glimt hentet også tidligere Åsane-spiller Vegard Leikvoll Moberg fra Sogndal.

– Det er en spiller som har vært på årets lag i både 2015 og 2016. Han er veldig klar for å ta det neste steget. Han er en utrolig jovial og flott person som passer veldig godt inn i vårt konsept og i gruppen. Han har en personlighet og gir masse engergi rundt seg, sier Knutsen.

Men forsvarsbautaen innrømmer at overgangen satt langt inne.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt på å flytte meg. Jeg har trivdes så godt i Åsane, men det var ordene til Vegard (Leikvoll Moberg) og Kjetil Knutsen som har bygd et godt bilde av Bodø og Glimt.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakt barn med navn

Sarpsborg-profil Sigurd Rosted høyaktuell for belgisk toppklubb

Etter det VG erfarer, står en belgisk toppklubb klar til å møte Sarpsborgs krav på rundt 10-12 millioner kroner for å signere nordmannen. Klubben har nylig spilt i Europa. En overgang kan være nært forestående.

– Jeg vet at det har vært bud på meg. Det er interessant og veldig spennende. Å spille i utlandet er jo noe man har lyst til. Jeg vurderer det selvfølgelig, men det er opp til Sarpsborg å bestemme, sier Sigurd Rosted til VG.

Sikret klausuler: Slik kan Diatta bli en pengemaskin for Sarpsborg

Midtstopperen var en av de mest sentrale spillerne på Sarpsborg-laget som tok seg til bronse i Eliteserien og cupfinale forrige sesong. Han har også vært i den norske landslagstroppen, men har foreløpig til gode å debutere for Lars Lagerbäcks menn.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

Det har ført til stor interesse rundt Oslo-gutten. Før nyttår gjorde den italienske klubben Benevento, som ligger på sisteplass i Serie A, flere forsøk på å signere Rosted.

Stabæk: Avslo bud på over 10 mill. for Hugo (17)

Ifølge VGs opplysninger kom Benevento med tre bud på Rosted som alle ble avslått av Sarpsborg. Det siste budet skal ha vært på mellom 5 og 10 millioner kroner.

Her prøver Helland å lokke Rosted til Rosenborg:

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 svarer «ingen kommentar» når VG spør om klubben har mottatt bud på Rosted.

Da VG snakket med Berntsen i forbindelse med salget av Krépin Diatta onsdag, avslørte han imidlertid at Sarpsborg har mottatt bud på en spiller, uten at han ønsket å gå ut med navn.

– Vi har avslått et annet bud på en annen spiller. Det skal mye til for at vi selger en spiller til i dette vinduet. Da skal det være et bud som er for godt til at vi kan si nei, sa sportssjefen til VG.

For detaljerte opplysninger, klikk her: draktsett fotball

Dommerfeil hjalp Tottenham i ledelsen etter offside: – Det er snakk om en meter

Etter elleve minutter tok Tottenham ledelsen etter et frispark slått av Christian Eriksen. Fernando Llorente setter ballen i mål. Men det er ingen tvil om at dommeren skulle blåst, målet skulle aldri vært godkjent.

– Det er klokkeklar offside. Det er snakk om en meter. Skal du kunne stå på linje, så må du kunne stole på dommeren, sier TV2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen.

Tottenhams Christian Eriksen var dirigent og spilte opp lagkameratene enten fra frisparkposisjon eller fra sin rolle som playmaker.

For detaljerte opplysninger, klikk her: fotballdrakter barn

Zuccarello slo Warholm og ble årets norske idrettsutøver blant VG-leserne

For med 59 målpoeng og en strålende sesong for New York Rangers, var det Mats Zuccarello som ble kåret til årets største idrettsutøver av folket. På VGs kåring ble han nummer 6.

Over 30 000 har vært med på å kåre NHL-stjernen til årets idrettsutøver, og han gjør det med god margin: 766 stemmer skiller ham fra 2. plassen.

Hele listen: Årets 100 største idrettsutøvere i Norge

Karsten Warholm, som gikk helt til topps i VGs kåring, må finne seg i å ta 2. plassen i folkets kåring. Warholm tok Norges første mannlige løper-VM-gull i friidrett i London, og gjorde ellers rent bord under Bislett-games i juni.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter på nett