Arsenal trakk italiensk storhet i Europa League

London-klubben havnet i kjempetrøbbel mot lille Östersund fra Sverige, men tok seg videre til tross for et pinlig hjemmetap i returkampen.

LES OGSÅ
Östersund utslått – tross sjokkseier mot Arsenal
Nå møter de en motstander med langt større historisk pondus: AC Milan, klubben med nest flest triumfer i Champions League (tidligere serievinnercupen).

Arsenal og Milan møttes sist i Champions League i 2011/12-sesongen. Den gangen vant Milan 4-3 sammenlagt – etter å ha ydmyket Arsenal i den første kampen.
Det har imidlertid ikke vært like lystige tider i Milan de siste årene. Den kinesisk-eide klubben har ikke vunnet italiensk Serie A siden 2011, og har ikke endt høyere enn sjetteplass de fire siste sesongene.

LES OGSÅ
To nordmenn på hodet ut av Europa League – Gulbrandsen og Berisha videre
I 16-delsfinalen slo de ut bulgarske Ludogorets etter 4-0 sammenlagt over to kamper.

Etter at både Celtic-stopper Kristoffer Ajer og FC København-trener Ståle Solbakken røk ut av turneringen torsdag kveld, er det kun to norske representanter igjen i Europa League: Red Bull Salzburg-duoen Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha.
De møter tøff motstand i tyske Borussia Dortmund i åttedelsfinalen.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn

Messi brøt forbannelsen mot Chelsea

Kvarteret før slutt mistet Chelsea-unggutten Christensen hodet og spilte en horribel tversoverpasning som ble snappet opp av Andrés Iniesta på Chelseas 16-meter. Han la ballen 45 grader ut til Messi, som kom fra dypet.

VG Live: Vi fulgte kampen her

LES OGSÅ
Piqué-provokasjon og Messi i munnhuggeri i ampert byderby: – Det er ikke ofte vi ser Messi bli med på sånt
Og argentineren sviktet ikke i boksen. Han bredsidet ballen enkelt i mål til 1–1 i den første av to åttedelsfinaler i Champions League.
I sin niende kamp mot Chelsea fikk Messi omsider sin aller første scoring mot London-klubben.

– Vi gjorde én tabbe i løpet av kampen og det er synd, fordi vi fortjente mer. Men når man møter denne typen lag, må man spille en perfekt kamp. Og vi spilte perfekt i 99 prosent av kampen, sa Chelsea-trener Antonio Conte til Viasat.

Tidligere Barcelona-spiller, men nå i blått, Cesc Fàbregas, var fullstendig klar over hva resultatet betyr for London-klubben.

– Det er synd at vi må betale for den ene tabben vi gjorde i kampen, sa han til Viasat.

– Nå må vi dra til Barcelona for å score mål.

Lån eller kredittkort? Hva bør du velgeInstabank
ANNONSE FRA INSTABANK
Lån eller kredittkort? Hva bør du velge
Alle gode ting var tre for Willian
Frem til utligningen var det Chelsea som var best på Stamford Bridge, selv om Barcelona hadde mest ball. Etter drøye timen var spilt, sendte Willian Chelsea i ledelsen.

Brassen mottok ballen utenfor boksen og med en lekker kroppsfinte var Barcelona-spiller Sergio Busquets borte. Han smalt ballen lavt ved nærmeste stolpe, forbi Marc-Andre ter Stegen, til 1–0.

– Jeg er glad for målet, men litt trist på grunn av resultatet. Jeg mener vi fortjente å vinne. De hadde mer ballbesittelse, men vi skapte de farligste sjansene, sa målscoreren til BT Sport.

LES OGSÅ
Spekulerer i spinnvill byttehandel: Bale og en milliard for Hazard
Det skjedde etter at han hadde truffet begge stolpene i før pause. Først smalt det i stolpen til venstre for ter Stegen etter 35 minutter, før det runget i metallet til høyre for Barca-målvakten ni minutter senere.

– Han får håpe at alle gode ting er tre, for det som har skjedd med de to første skuddene er at de har gått klokkerent i stolpen, sa Viasat-ekspert Petter Veland i pausen.

Det gikk som troll i ord for Chelsea-brassen.

I STOLPEN: Marc-André ter Stegen kunne bare se på at Willian smalt ballen i stolpen før pause. I STOLPEN: Marc-André ter Stegen kunne bare se på at Willian smalt ballen i stolpen før pause. Foto: EDDIE KEOGH / X01801Les hele

LES OGSÅ
Giroud lettet etter sitt første mål i Chelsea-trøya
1–1-resultatet gjør at Barcelona tar med seg et svært godt utgangspunkt til returoppgjøret på Camp Nou om to uker.

– Vi har to uker på oss til å finne en løsning for returoppgjøret. Om vi skal avansere, og det blir vanskelig når det er ett av verdens beste lag vi møter, så må vi score, sa Conte til Viasat.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter

Vi får ta det neste gang

Det på tross av at Crystal Palace hadde flere gigantiske sjanser både før og etter at Luka Milivojevic utlignet Newcastle-ledelsen fra krittmerket ti minutter ut i den andre omgangen.

Det ville seg ikke for Palace-angrepet anført av Wilfried Zaha og Christian Benteke, og selv om det ble bom, bom og bom på nær ufattelig vis fra de to nevnte og resten av de utvalgte, valgte manager Roy Hodgson ikke å benytte seg av Alexander Sørloth.

– Det er ikke opp til meg å bestemme hvem som skal spille. Det lar jeg være opp til manageren, sier Christian Benteke, som var skuffet over ikke å score mot Newcastle, men som har latt seg imponere over Sørloths på nordmannens to treninger med laget så langt.

LES OGSÅ
Sjokkbeskjeden som kunne veltet Sørloth-overgangen
Den norske 22-åringen var i oppvarming store deler av andreomgangen, men fikk aldri sjansen til å vise hva han er god for. Etter kamp fikk VG først beskjed fra Palace’ medieavdeling om at Sørloth ikke ville snakke, men han var vennligheten selv på vei ut fra VIP-rommet.

– Jeg skulle helst ha kommet inn, men jeg er ikke skuffet. Jeg har bare vært her to dager, sier Sørloth til VG og Dagbladet etter kampslutt.

– Det var et kampbilde som passet meg veldig godt. Men vi får ta det neste gang, sier han til VG.

– Hva tenker du om kampene (Everton (b), Tottenham (h), Manchester United (h) og Chelsea (b)) som kommer nå?

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige draktsett fotball

Palace har fulgt meg siden jeg var 17

Se hele intervjuet i videovinduet øverst.

Rett før overgangsfristen var ute på deadline day signerte Alexander Sørloth avtalen som gjorde ham til Premier League-spiller.

– Det var en magisk følelse når alt var på plass og papirene var signert. Det var kjempedeilig, sier Sørloth når TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen møter ham i London.

– Jeg er strålende fornøyd med kontrakten min, og måten ting har skjedd på.

Bekreftet: Sørloth klar for Crystal Palace
Bekreftet: Sørloth klar for Crystal Palace
Press
TV 2 vet at avtalen mellom Crystal Palace og Midtjylland er verd ni millioner euro + muligheten for seks millioner euro til om han lykkes og innfrir klausuler. Det betyr at overgangen har en totalramme på 144 millioner norske kroner, noe som gjør Sørloth til tidenes nest dyreste norske fotballspiller.

Likevel mener Sørloth at draktnummeret, 9, gir større press enn at Crystal Palace brukte såpass mye penger på ham.

– Det er nummer ni. Historien til Premier League er jo at nierne skal levere, sier spissen.

PRESS: Alexander Sørloth med draktnummer ni.
PRESS: Alexander Sørloth med draktnummer ni.
– Jeg er veldig fornøyd med å få det nummeret. Det er første gang i karrieren, så det var kanskje på tide.

Han hevder han ikke tenker på overgangssummen, eller på all oppmerksomheten som følger med et liv som spiss i Premier League.

Å holde beina på bakken blir ikke et problem, ifølge ham selv.

– Fulgt meg siden jeg var 17
Han har visst om den konkrete interessen i to uker, det er flere grunner til at Crystal Palace var det riktige valget. En av dem var at han var trygg på at klubben virkelig ville ha ham.

Özil forlenget med Arsenal – får 3,8 millioner kroner i uken
Özil forlenget med Arsenal – får 3,8 millioner kroner i uken
– Det kom frem i går at de har fulgt meg siden jeg var 17 år. Det er veldig positivt. Da vet man at de vet hva de får, forklarer spissen, som også fikk gode vibber av alle han møtte.

– Fra sportsdirektør til trenere til manager. De var samstemte om at de skulle ha meg, og det gjør at jeg kan slippe ned skuldrene. Det er et ganske stort steg jeg skal ta nå.

Det gikk hurtig når ting først materialiserte seg. Han begynte å få telefoner sent på kvelden mens laget var på treningsleir i Dubai. Rundt midnatt fikk han beskjed om at han skulle på flyet til London 07.45 dagen etter.

– Det har vært hektisk, sier Norges ferskeste Premier League-spiller.

– Passende stil
Han ble vist rundt på Crystal Palaces treningsanlegg torsdag, men fikk ikke møte sine nye lagkamerater som hadde treningsfri. Laget spilte 1-1 borte mot West Ham tirsdag.

For detaljerte opplysninger, klikk her: billige fotballdrakter