Klaveness blir Norges første kvinnelige VM-kommentator: – Jeg stålsetter meg for kritikk

Det er veldig stas. Jeg synes det er et privilegium. Det er veldig, veldig gøy. Personlig synes jeg kvinne-VM og alle mesterskap har sine sider. Men fotball-VM er stort på en annen måte. Herre-VM er det største jeg har vokst opp med, sier Klaveness til VG.

Hun takker NRK for muligheten.
– Det er viktig å bryte barrierer. Det har vært paradoksalt. Det er den mest populære idretten for kvinner. Derfor er det viktig at vi bryter slike barrierer: første kvinnelig trener, leder, ekspert og kommentator. Men jeg tenker ikke på at jeg er kvinne, forteller tobarnsmoren som også jobber som advokat.

LES OGSÅ
Rosenborg og Brann vil ikke gjøre som Real Madrid og Manchester United
Stålsetter seg
Den tidligere landslagsspilleren er innstilt på at det kan komme reaksjoner – fordi hun er kvinne.

– Jeg er forberedt på det, men jeg har jobbet lenge som fotballekspert og tror folk er vant til at jeg roter rundt «der». Samtidig når fotball-VM så bredt. Jeg vet ikke om det vil bli noe tema, men jeg liker å være forberedt. Jeg stålsetter meg for det og at det kan komme kritikk fordi jeg er kvinne. Det er jævlig når det kommer, men jeg vil være forberedt slik at jeg kan prelle det av meg, sier Klaveness.

2005: Lise Klaveness scorer og jubler etter 1–0-seieren mot Italia i en kvalikkamp.2005: Lise Klaveness scorer og jubler etter 1–0-seieren mot Italia i en kvalikkamp. Foto: Hallgeir VågenesLes hele
Svenske Malin Swedberg var banebrytende da hun kommenterte EM i 2004 for SVT. Argentinske Viviana Villa skal fungere som ekspert for Telemudo til sommeren, mens BBC sender Jacqui Oatley østover.

Uansett er det ikke å bryte barrierer Klaveness tenker mest på.
Velkommen til å følge bloggen vår for å motta flere nyheter om billige fotballdrakter.