Den tidligere Arsenal-forsvareren Fotballdrakt baby Martin

Den tidligere Arsenal-forsvareren Fotballdrakt baby Martin Keown har tenkt på om Gabriel Paulista kan forskyve Per Mertesacker.

Den brasilianske senterbacken, som ble signert fra Villarreal for et rapportert gebyr på € 15 millioner i januar, ble valgt foran Mertesacker for Arsenals Premier League-kamp mot Everton på søndag.

Han sa at han trodde Gabriel har en sjanse til å ta Mertesacker sin posisjon, etter tyskens overbevisende midtveis som viser mot Monaco i første etappe av Arsenals UEFA Champions League Round of 16-slips.

«Jeg kan ikke peke fingeren på en spiller etter Monaco-spillet. Det er imidlertid en stor sjanse for Gabriel nå, sier han til BT Sport, som rapportert av Daily Mail.

«Jeg tror det kan være et avgjørende øyeblikk i å endre Arsenals tilbake fire nå, sikkert.

«Mertesacker, med den erfaringen Billige Hazard drakt barn han har i spillet, burde ha ringt disse unge spillerne tilbake den andre natten [mot Monaco], de to fullbackene bare drev opp banen og kom ikke tilbake.

«Når han er blitt isolert en-mot-en, sliter han på grunn av sin mangel på tempo også. Gabriel er ivrig etter å forsvare seg, så han vil glede seg over denne muligheten til å stampe et krav på et første lagspot. »

Gabriels valg mot Everton var hans første start i Premier League for Arsenal. Han hadde tidligere vært med i FA Cup-vinneren over Middlesbrough og som en sen erstatning mot Crystal Palace.