RBK slapp med skrekken – her sikrer Vilhjalmsson seieren

Jerv ledet 4. rundekampen i Grimstad i 23 minutter før pause. Men et RBK – uten mange av de største profilene – slapp med skrekken. Milan Jevtovic utlignet før islendingen ga Rosenborg avansement. Spissen headet innlegget fra Yann-Erik de Lanlay rett i mål etter en knapp time.

VG Live: Kampen minutt for minutt

– Det ble unødvending spennende. Jerv gjorde det vanskelig for oss, men vi kom oss gjennom det, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Selvfølgelig skuffende når vi var så nær, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

4. rundekampene
FK Haugesund – Molde 0-2, Jerv – Rosenborg 1-2, Lillestrøm – Tromsø 1-0, Sarpsborg 08 – Odd 4-0, Kristiansund – Florø 1-0, Mjøndalen-Brann 1-0.
Stabæk-Aalesund utsatt til torsdag på grunn av regn, Vålerenga-Elverum spilles også torsdag.
RBK-treneren ga Vilhjalmsson sjansen fra start mens Nicklas Bendtner manglet helt i Rosenborg-troppen i kveld. Flere ble spart foran den viktige seriekampen i Molde lørdag og møtet med Ajax i Amsterdam torsdag i neste uke. Heller ikke Mike Jensen, Pål André Helland og Tore Reginiussen var med til Sørlandet, mens André Hansen og Vegar Eggen Hedenstad begge ble holdt på benken.

Både Fredrik Midtsjø, Anders Konradsen og Mushaga Bakenga kunne økt ledelsen for et Rosenborg som gjorde akkurat nok for å gå greit videre. Rosenborg har vunnet cupfinalen to sesonger på rad og har ikke tapt en cupkamp siden 4. juni 2014 (3-4 for Ranheim).

Overraskelsen: Branns verste mareritt heter fortsatt Mjøndalen

Jerv yppet seg de siste minuttene etter at storvokste Idelino Gomes kom på banen. Hjemmelaget trykket på og sendte til og med keeper Øivind Knutsen opp på corner. Bakenga satte ballen i åpent mål på den påfølgende kontringen, men RBK-spissen var i offside.

For detaljerte opplysninger, klikk her: Billige Fotballdrakter Barn